Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijava

Policija u Banjoj Luci kazneno prijavila Davora Dragičevića zbog prijetnji dužnosnicima MUP-a

David Dragičević
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
24.10.2018.
u 15:13

Iz Policijske uprave Banja Luka objavljeno je priopćenje da je Okružnom tužiteljstvu kazneno prijavljena osoba inicijala D.D. pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu tijekom obavljanja dužnosti

Banjolučka policija podnijela je kaznenu prijavu protiv Davora Dragičevića koji već mjesecima traži da se rasvijetli misteriozna smrt njegovog sina, a sada ga se tereti da je prijetio dužnosnicima Ministarstva unutarnjih poslova jer ih je označio sukrivcima za taj zločin, objavljeno je u srijedu.

Iz Policijske uprave Banja Luka objavljeno je kratko priopćenje kako je Okružnom tužiteljstvu kazneno prijavljena osoba inicijala D.D. pod sumnjom za počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu tijekom obavljanja dužnosti.

"Prijavljeni se sumnjiči da je u vremenu od 15. do 17. listopada 2018. godine prilikom javnog govora na skupu kao i putem društvenih mreža i više portala uputio ozbiljne prijetnje da će napasti službene osobe Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske", stoji u priopćenju.

Iako policija nije objavila puni identitet prijavljene osobe lokalni mediji su izvijestili kako je riječ upravo o Dragičeviću.

Davor Dragičević javno je iznio optužbe kako je nalogodavac ubojstva njegova sina Darko Ilić, načelnik Uprave za borbu protiv organiziranog kriminala RS.

Ministra unutarnjih poslova RS Dragana Lukača označio je sukrivcem za taj zločin zbog prikrivanja počinitelja a odgovornima smatra i najviše entitetske dužnosnike poput Milorada Dodika.

Davor Dragičević tvrdi kako je njegov 21-godišnji sin David u ožujku otet, zlostavljan i potom ubijen a njegovo tijelo bačeno u korito rijeke Crkvene gdje je naknadno pronađeno.

Policijski istražitelji su najprije tvrdili kako je riječ o slučajnoj smrti no nakon javnih pritisaka otvorena je nova istraga zbog sumnje na ubojstvo a do sada su četiri osobe uključujući dva policajca osumnjičene za uništavanje ili prikrivanje dokaza o okolnostima te tragedije.

Davor Dragičević postavio je 14. studenoga kao krajnji rok za otkrivanje istine o smrti njegovog sina najavivši kako će u protivnom sam poduzeti druge mjere. 

Komentara 2

RE
reborn
08:33 25.10.2018.

Koruptivna policijsko-odvjetničko-sudska hobotnica ima svoju dinamiku rada i svoje kriterije rada koji ne predstavljaju "pravdu za sve". Baš zato podrška Davoru u njegovoj borbi, jer je to borba za cijelo društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije