Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadzor brzine

Policija u akciji Speed Marathon zabilježila 2800 prekršaja: Evo gdje ih je bilo najviše

Šibenik: Policija zaustavljala vozačice i dijelila im ruže povodom Dana žena
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
22.04.2021.
u 16:02

U akciji koju je policija provela na 1490 lokacija diljem Hrvatske najveći broj prekršaja, njih 423, utvrđen je na zagrebačkom području, a a najmanje (31) na šibensko-kninskom području

Prometni policajci su tijekom 24-satnog nadzora brzine (Speed Marathon) utvrdili 2807 prekršaja prekoračenja brzine, a na istarskom i primorsko-goranskom području je gotovo svaki drugi kontrolirani vozač vozio prebrzo, priopćio je MUP.

U akciji koju je policija provela na 1490 lokacija diljem Hrvatske najveći broj prekršaja, njih 423, utvrđen je na zagrebačkom području, a a najmanje (31) na šibensko-kninskom području, precizirala je policija.

Neslavni rekorder jurio je autocestom A1 na karlovačkom području 215 kilometara na sat, što je 115 kilometara iznad ograničenja. Na zadarskom području zaustavljen je vozač pri brzini od 127 kilometara na sat, u mjestu na kojem je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

Akcija 24-satni nadzor brzine (Speed Marathon) se provodi na području cijele Europe te se tradicionalno održava jednom godišnje tijekom ROADPOL-ove operativne akcije Brzina koja se ove godine odvija od 19. do 25. travnja.

Policija ističe da se 24-satni nadzor brzine provodi ne samo sa ciljem represivnog, već i preventivnog djelovanja na sve vozače, dok su u pripremi akcije građani svim policijskim upravama predlagali lokacije za nadzor brzine.

U MUP-u naglašavaju da je neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći uzrok smrti na europskim prometnicama te se stoga Hrvatska, kao i sve ostale zemlje Europe, tim prekršajem ciljano bavi u svojim operativnim akcijama. Prekršaji brzine moraju se dosljedno kažnjavati posebno usmjerenim nadzorima na cestama, a cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa, zaključuju u MUP-u.

Video - Prometni prekršaji u Zagrebu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije