Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon što su ih i struka i javnost prozvali za nestručnost

Policija tvrdi da su htjeli ježevima zaustaviti vožnju u ukradenoj hitnoj

Prometna nesreća
Tomislav Miletić/Pixsell
15.12.2009.
u 18:19

– Vozila nisu uspjela proći kroz lijevak napravljen na autocesti jer se prvi u koloni prepao i stao – kaže glasnogovornik Ravnateljstva Krunoslav Borovec.

Policija je ipak kanila vožnju Tomislava Petrovića u ukradenom vozilu hitne pomoći zaustaviti ježevima. Namjeravali su ih “razvući” kod Ivanje Reke, kad kroz “lijevak” na autocesti prođu svi automobili.

“Propusti nisu utvrđeni”

Međutim, prvi vozač u toj koloni bio je državljanin Turske koji se prepao i stao. Zato su se zaustavili i ostali automobili pa je Petrović vozilom hitne naletio na vento u kojem je poginuo Ivan Jukić. Obrazloženje je to koje je danas dao glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

Što se, pak, tiče eventualnog propusta policije oko same potjere za 22-godišnjim studentom fizike iz Nove Gradiške, koji je vozilo ukrao iz kruga tamošnje bolnice i za upravljač sjeo pijan i pod utjecajem tableta što ih zbog depresije uzima već dvije godine, Borovec kaže da, zasad, propusti nisu utvrđeni. No, ne isključuje mogućnost da će se pojaviti novi detalji koje će onda trebati preispitati.

Tužiteljstvo traži odgovor

I dok je policiji sve jasno, jer se “postupilo najbolje moguće”, županijski državni odvjetnik iz Slavonskog Broda Stjepan Haramustek pismeno traži dodatne odgovore.

Zanima ga što je policija poduzela da do nesreće ne dođe i jesu li druge PU po čijem je “teritoriju” Petrović vozio brzinom od 120 kilometara na sat na vrijeme obaviještene o potrazi.
– Ako nisu znali, nisu mogli ni postupati – kaže Haramustek i misli da se moglo drukčije. – Pa obaviješteni su još kad je vozač bio u Dragaliću.

Putem je bilo izlaza u Novskoj, Kutini, Dugom Selu... Trebalo je zatvoriti pristup na autocestu – objašnjava. Kad prouči izvještaj, odlučit će ima li osnova za prijavu. Borovec kaže da bi Haramusteka izvijestili o postupanju i da to nije tražio te da je zakonski rok za podnošenje izvejštaja 30 dana, no da neće čekati posljednji dan roka.

Komentara 15

LU
Lujo123
20:48 15.12.2009.

Čuj borovec - ne lupaj laži i budalaštine! Kriva je naša nasposobna policija i točka. To je jasno već i po stalnom mijenjanju opisa događaja od strane policije. Nesposobni ste, korumpirani ste, regrutirani ste po političkoj podobnosti, a rezultati se vide. Još uvijek niste odgovorili zakaj je smijenjen bivši šef policije - muljate i ubijate ljude svojim muljažama. Krivi ste - odstupite svi počevši od tebe borovec (il kak se vać zoveš), pa do karamarka koji nije ništa napravil od svega kaj je obečal!!

DO
dovla
21:54 15.12.2009.

ej ,pa koga vi muljate, ako uđemo u EU lopovi če vam skinuti gače, tak nemožemo ići dalje da jedan patrolni auto ganja......... pa nismo mi u epizodama hej hej stani malo grickaj čipi čips

OB
-obrisani-
18:44 15.12.2009.

nikad vrana jošvrani nije oči kopala...velina je ipak kad se prizna grijeh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije