Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Je li u bijegu

Policija tražila Dolačkog na kućnoj adresi, nije se pojavio

Željko Dolački
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
05.02.2019.
u 23:33

Dolački je danas nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, mora vratiti oko 3,3 milijuna kuna te platiti još oko 141.000 kuna sudskih troškova

Željko Dolački, koji se nije danas pojavio na izricanju presude, nije se pojavio ni na svojoj kućnoj adresi gdje ga je večeras tražila policija, javlja RTL.

Dolački je danas nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, mora vratiti oko 3,3 milijuna kuna te platiti još oko 141.000 kuna sudskih troškova.

USKOK je Dolačkog teretio za zloporabu položaja, smatrajući da je inscenirao provalu u svoj ured kako bi prikrio da su iz sefa u tom uredu nestali zlato i novac, oduzeti u različitim kriminalističkim obradama. Sud je u konačnici utvrdio da su navodi optužnice opravdani, odnosno kako je objasnila sutkinja Štampar Stipić, sud je nedvojbeno utvrdio da je Dolački počinio to za što ga se tereti. Vijeće je smatralo da je to utvrđeno iskazima vještaka i svjedoka.

Željko Dolački
1/10

Iako se nedolazak na objavu presude može protumačiti kao bijeg, Slobodan Šašić, zamjenik ravnateljice USKOK-a, ranije je rekao da ne smatra da je Dolački u bijegu.

– Mislim da je jednostavno htio izbjeći da mu se javno u sudnici stave lisice na ruke – kazao je.

 

Ključne riječi

Komentara 12

IS
istinaizlike
01:24 06.02.2019.

Baš zanimljivo i neočekivano, kao i ideja da optuženik ne mora biti na izricanju presude, što je, prema navodima, uobičajeno jer je neugodno kad ti stavljaju lisice pred publikom...

Avatar morski
morski
00:15 06.02.2019.

Smijurija, opet !!

VL
Vlack99
03:58 06.02.2019.

Optuzen za kradu 3.5 m kuna,ne treba se pojavit na izricanju presude,cijeli dan prica s novinarima,policija ga trazi navecer na jednoj od 2(?!)adrese na koje je prijavljen,nema ga.Ovo je genijalno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije