Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJKA NA PJEVAČA?

Policija Thompsonu pretražila stan u potrazi za oružjem

thompson (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/3
11.07.2013.
u 10:30

Nakon kriminalističke istrage policija nije utvrdila ni kaznenu ni prekršajnu odgovornost Marka Perkovića

Tjedan dana nakon spektakularnog koncerta na Poljudu, gdje je Marko Perković Thompson na promociji svog novog albuma “Ora et labora” i službenom početku velike turneje okupio više od 50 tisuća ljudi, na vrata njegova splitskog stana na Žnjanu pokucala je policija s nalogom za pretragu.

Dva svjedoka

– Prošloga ponedjeljka između 10 i 11 sati na vrata mog stana došli su policajci s nalogom za pretragu stana tvrdeći da moraju provjeriti posjedujem li ilegalno oružje. Njihov posjet, a i razlog naveden u nalogu neugodno me je iznenadio. Uz prisustvo dva svjedoka detaljno su pregledali moj stan i ustanovili da ne posjedujem nikakvo ilegalno oružje – kazao nam je Marko Perković Thompson kada smo ga upitali za točnost informacije o policijskoj pretrazi njegova stana. Popularni hrvatski pjevač odnedavno je stanovnik Splita u koji se s obitelji preselio iz Zagreba krajem lipnja. Pretragu stana i sumnju da u njemu krije ilegalno oružje Thompson smatra nastavkom hajke koja se protiv njega kroz razne oblike pritisaka godinama vodi.

– Ovo je nastavak političkog progona koji je uperen protiv mene već dulje, ovaj put samo drugim metodama. Shvatio sam ovo kao poruku političkih moćnika, nakon punog Poljuda, što me čeka u budućem mom radu. A kako ću drugačije dolazak policije i pretragu stana protumačiti nego kao politički progon s obzirom na to da do sada nisam ni kazneno ni prekršajno kažnjavan – dodaje Marko Perković Thompson.

Postupili prema dojavi

Navode o pretrazi stana koje nam je potvrdio popularni pjevač provjerili smo i u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Oni su u pismenom odgovoru potvrdili da su policijski službenici pretražili Thompsonov stan u Splitu. A razlog pretrage njegova stana, navode u PU splitsko-dalmatinskoj, njegovo je gostovanje u jednoj radijskoj emisiji gdje je navodno izjavio da posjeduje automatsko oružje.

– Policijski službenici postupili su temeljem dojave da je, gostujući u radijskoj emisiji, Thompson izjavio da posjeduje automatsko oružje. Slijedom toga policijski službenici u suradnji s Državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje u sklopu kojega je pretražen i njegov dom – navode u odgovoru iz PU splitsko-dalmatinske. Istaknuli su i da u pretrazi nisu pronašli nikakvo oružje i kako kriminalističkim istraživanjem nisu utvrđeni elementi kaznene ni prekršajne odgovornosti.

>> Thompson i SDP-ovac Baldasar u ugodnom razgovoru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije