Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREVARA

Zaključavali ženu (89) u stan i uzeli joj 30.000 kuna

Policija - ilustracija
Marko Jurinec/PIXSELL/Ilustracija
16.02.2021.
u 19:45

Policija navodi u svojem priopćenju kako je osumnjičeni muškarac iskoristio zdravstveno stanje i podmaklu dob starice te bez njezina znanja  krajem studenoga 2020. godine uzeo njezine zdravstvene dokumente te se lažno predstavljao kao njezin sin.

Zagrebačka policija izvijestila je o najnovijem slučaju prijevare osobe starije životne dobi u kojem se dvije žene od 58 i 38 godina te muškarac od 64 godine sumnjiče za protupravno oduzimanje slobode, pokušaj prijevare, krivotvorenje isprave...

U konačnici, 89-godišnjakinja, koja je bila njihova žrtva, oštećena je za 30.000 kuna. A ta mučna priča trajala je od kraja srpnja do studenoga 2020. na području Medveščaka. U tom razdoblju, sumnja se, 58-godišnjakinja je 89-godišnjakinju, protivno njezinoj volji, više puta zaključavala u stan i onemogućavala joj kontakt s bližnjima. Dok je 89-godišnjakinja bila zaključana u stanu, sumnja se da joj je 58-godišnjakinja zajedno sa 64-godišnjakom, iskoristivši njezinu životnu dob i zdravstveno stanje, lažno predočila da će se brinuti o njoj.

Od starije žene je tražila i dobila njezine osobne dokumente i bankovne kartice, a osim toga starija žena joj je potpisala punomoć na temelju koje je 58-godišnjakinja mogla raspolagati novcem na njezinim bankovnim računima. Osim toga, 64-godišnjak se sumnjiči da joj je lažno predočio da će joj isplatiti novac za kupnju njezina stana na Medveščaku. Potom je s 89-godišnjakinjom sačinio ugovor o kupnji nekretnine. Međutim, dogovorenu kupoprodajnu cijenu nikad joj nije isplatio, dok iz zasad neutvrđenog razloga, prijenos vlasništva na nekretnini, do danas nije realizirao.

Sumnjiči ga se i da je, kažu u zagrebačkoj policiji, ponovno iskoristio njezinu starosnu dob i zdravstveno stanje te bez njezina dopuštenja potkraj studenoga 2020. uzeo njezine zdravstvene dokumente te se lažno predstavio kao njezin sin. Sumnjiči ga se da je potom krivotvorio i ovjerio medicinsku dokumentaciju koju je potom lažno predočio zaposlenicima nadležnih službi, nakon čega je promijenio liječnika primarne zdravstvene zaštite.

Tu u priču upada i 38-godišnjakinja, koja se sumnjiči da je kao zdravstvena radnica svjesno na temelju lažne i krivotvorene medicinske dokumentacije postavila lažnu dijagnozu bolesti 89-godišnjakinji. Oštećena od te bolesti nikad nije bolovala, a 38-godišnjakinja je nikad nije pregledala. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije