Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glazbeni festival

Policija milijun kuna kazni tijekom tri dana Ultre

Split: Atmosfera na drugoj večeri Ultra Europe festivala
Borna Filić/PIXSELL
15.07.2019.
u 09:43

Svake večeri tijekom trajanja festivala oko 250 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja, te na  čitavom području centra Grada Splita

PU splitsko-dalmatinska objavila je podatke vezano za Ultru.

"Tijekom trajanja javnog okupljanja „Ultra Europe 2019“, od 12. do 15.srpnja 2019. godine na području održavanja javnog okupljanja nisu zabilježeni negativni značajniji događaji, odnosno narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanje osoba  i oštećenja imovine. Tijekom tri dana trajanja festivala privedene su ukupno 352 osobe, od čega 255 stranih  i 97 hrvatskih državljana, i to većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Tijekom trajanja festivala 8 osoba je kriminalistički obrađeno zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 716 komada ecstasyja, 1593,08 grama marihuane, 29 tableta i 30 grama MDMA, 57 grama kokaina,  8.75 grama hašiša i 13.09 grama seeda, 50 grama ketamina", stoji u priopćenju policije.

Iz policije kažu da su naplaćene kazne u ukupnom iznosu od oko 1.000.000,00 kuna.

"Povoljno stanje sigurnosti prije, za vrijeme i tijekom trajanja festivala, rezultat je višemjesečne pripreme za navedeni događaj, koja se intenzivirala kako se približavao dan održavanja javnog okupljanja, uz angažman većeg broja policijskih službenika, posebice uoči i tijekom trajanja festivala. Tijekom pripreme osiguranja, održani su radni sastanci s predstavnicima organizatora, Grada Splita, žurnih službi i ostalih subjekata koji su u direktnoj ili indirektnoj vezi s održavanjem festivala i pružanjem usluga posjetiteljima. Pravovremeno je ostvarena suradnja s građanima koji žive u neposrednoj blizini, radi uspostavljanja direktnog kontakta s policijom u slučaju bilo kakve potrebe žurne intervencije", dodaju.

Svake večeri tijekom trajanja festivala oko 250 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja, te na  čitavom području centra Grada Splita u cilju osiguranja javnog okupljanja, ali i održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, prevencije  prekršaja i kaznenih djela, dodali su.

Obzirom na blizinu prometnica koje okružuju sportski kompleks Park mladeži policija je bila maksimalno angažirana u nadzoru prometa posebno usmjereni na zaštitu svih sudionika u prometu, posebno pješaka i to u vrijeme dolaska na javno okupljanje i odlaska u ranim jutarnjim satima. Unatoč intenzivnom pješačkom prometu, posebno u vrijeme dolaska na javno okupljanje i odlaska u ranim jutarnjim satima, nisu zatvarali prometnice već su policijski službeni na terenu bili maksimalno angažirani i kontrolirali su kretanje velikog broja pješaka i vozila. Prometna policajci  bili su angažirani tijekom čitavog dana, a tijekom večeri posebno su bili usmjereni na nadzor intenzivnog pješačkog prometa.

Istaknuli su kako su građani posebno vozači svojim ponašanjem, prateći smjernice  policije vezane uz prometovanje ovim dijelom grada ( korištenje alternativnih pravaca, povećan oprez, smanjenje brzine) i  slijedeći upute policijskih službenika na terenu, doprinijeli da stanje u prometu u ovom dijelu grada bude na zadovoljavajućoj razini i bez većih zastoja. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar rubinet
rubinet
13:17 15.07.2019.

Čestitam hrvatskom redarstvu. Udrite drogeraše i alkose .

DU
Deleted user
16:37 15.07.2019.

Je l' to bjelosvjetsko smeće napokon otišlo kući? To li su ti graditelji novoga i boljeg svijeta?!

KO
Kora
09:53 15.07.2019.

Svaka čast našoj policiji. Da nisu bili na razini zadatka tko zna što bi bilo - od ljudskog stradanja do loše slike koja bi otišla u svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije