Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bombaš iz stenjevca

Policija RS-a: Blažević nije iz Banje Luke, rođen je u Smederevu

Vojislav Blažević (1)
Robert Anić/PIXSELL
16.01.2013.
u 17:24

Blaževići s banjalučkog područja kažu da nikad nisu čuli za muškarca osumnjičenog za eksplozije u Zagrebu

Vojislav Blažević, 53-godišnjak osumnjičen za nedavne eksplozije u Zagrebu, nije iz Banje Luke, doznaje bosanskohercegovački list Dnevni avaz od istražitelja policije Republike Srpske. Naime, Blažević je rođen u Smederevu, gdje je i odrastao, a potom se doselio u Hrvatsku, gdje mu živi dio obitelji. Nema bosanskohercegovačku putovnicu, a u BiH je posljednji put viđen prije godinu dana, na okupljanju paraglidera iz regije na Bjelašnici.

Zbog informacije da je osumnjičenik podrijetlom iz Banje Luke, njegovi prezimenjaci s područja banjalučke regije, prema vlastitim svjedočanstvima, trpe pritisak. Tamošnji Blaževići kažu da za navodnog bombaša nikada nisu čuli. Postoji jedan Vojislav koji je živio u zaseoku Stranjani, ali se preselio u Zadar, no njegova godina rođenja ne odgovara onoj osumnjičenika, otkriva Stanko Blažević iz Ivanjske.

U policiji Republike Srpske, koja se na zahtjev hrvatske policije također uključila u istragu o eksplozijama, dosad nisu imali posla s Blaževićem.

– Provodimo određene aktivnosti i provjeravamo operativna saznanja hrvatske policije, o čemu ćemo obavijestiti jedino hrvatsko tužiteljstvo i policiju. Detalji zahtjeva koji nam je upućen neće biti poznat javnosti – rekao je načelnik Uprave krim-policije Republike Srpske Zoran Mandić.

Policija između ostalog istražuje je li Blažević imao kontakte s paragliderom Petrom Tubićem, koji je zbog trgovine drogom, oružjem i vojnom opremom uhićen u velikoj akciji specijalne policije u studenom 2011. godine u Doboju.

>> Je li bombaš iz Stenjevca 'korisni idiot'?

Komentara 26

FL
flyingvojo
11:04 24.03.2015.

Eh da još zaboravih reći što se tiče vojske i vojnoga roka! Samo debilčina pojačana kretenizmom može se odlučiti baviti vojnim životom i vojnim ustrojom. Samo netko kome fali ne samo daska nego cijeli pod u glavi može se naoružati i ići željeti ubiti drugo ljudsko biće koje se po njemu razlikuje vjerom, nacijom, bojom kože ili mimimalno mišljenjem a da ga pri tome ne pozna! Ja sam jedva odslužio vojni rok kao vezist u mornarici na Maloim Lošinju 79 i 80 i Istu! Na žalost evo ovaj forum a i ovdi novinari "istraživači" su dokaz do kuda je ljudski razvoj i inteligencija dosegla svoj vrhunac! Meni je posve jasno kada čovjek ubije drugog "čovjeka" iz osobnih razloga jer mu je uništio život jer je širio laži koje su tako lako proverljive da ih svatko čiji je kvocijent inteligencije mrvu veći nego broj cipela. Meni je jasno da "novinari" pišu laži i senzacije jer to prodaje novine onima kojima je IQ jednak broju godina! Ne mogu čak niti reći da vas bude sram jer vi to nemate nego mogu reći i željeti da budete samo mjesec dana u situaciji u kojoj sam bio ja! Vojislav Blažević ustaški četnik koji je još pri tome i muđahedin ali i crveni kmer te vjetnamski komunist sa čvrstim uvjerenjem da sam i pripadnik zelenih beretki sa dozvolom za ubijanje po svijetu! Što reče jedna umobolna jugogeneralčina ma tko je... stoku sitnog zuba!!!

Avatar Idler 3
Idler 3
19:30 16.01.2013.

Pravo pitanje glasi - kolko je ovakvih "Blaževića" po Hrvatskoj? Eh da, nek ste vi objavili Registar i super moderni ZO !!!

ŠZ
Šumski zvjerinjak tzv "antifaš
17:32 16.01.2013.

Vojo iz Smedereva= "Ivica" iz Zadra= "Hrvat sa domovnicom"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije