Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA SE NASTAVLJA

Policija razbila krijumčarski lanac: 'Kroz Hrvatsku su proveli više od 100 migranata'

Policija razbila krijumčarski lanac
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
13.02.2020.
u 12:41

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok se za jednim traga, a kaznena prijava podnesena je i USKOK-u

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom, 51-godišnjakom, 25-godišnjakom, 42-godišnjakom i 49-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Zagrebačka policija sumnja kako su se trojica muškaraca (38, 51 i 25) s još nepoznatim osobama tvorili zločinačku organizaciju i time počinili više kaznenih djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj.

Naime, sumnja se da su 38-godišnjak i 51-godišnjak, u cilju ostvarivanja protupravne materijalne koristi, postigli dogovor s nepoznatim osobama, najvjerojatnije inozemnim organizatorima krijumčarenja ljudi. Dogovorili su da će isti pronalaziti strane državljane koji su voljni da im se uz plaćanje novčane naknade omogući da nezakonito uđu, borave ili izađu iz Republike Hrvatske te nezakonito uđu na teritorij druge članice EU  iako za to ne ispunjavaju formalne i pravne uvjete.

Nakon toga bi osumnjičeni dvojac, temeljem prethodnog dogovora s tim osobama, u nekim slučajevima zajedno, a u nekim odvojeno, organizirao preuzimanje stranih državljana u neposrednoj blizini državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske i to u Karlovačkoj ili Sisačko-moslavačkoj županiji te njihov daljnji ilegalni prijevoz i privremeni smještaj na području Zagrebačke županije, a potom i njihovo daljnje ilegalno prebacivanje na teritorij Republike Slovenije i dalje, najčešće u Italiju.
 
Također se sumnja da je i 51-godišnjak, sukladno svojoj ulozi u zločinačkom udruženju, u nekoliko navrata organizirao ilegalni prijevoz stranih državljana s područja Republike Hrvatske uz neposrednu blizinu državne granice između Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su u najmanje 13 navrata omogućili stranim državljanima da nedozvoljeno uđu, izađu, borave ili se kreću u Republici Hrvatskoj ili uđu na teritorij druge države članice Europske Unije, čime su ilegalno prebacili više od 100 stranih državljana, a za što su ostvarili protupravnu materijalnu korist koju su, sumnja se, podijelili s ostalim članovima zločinačkog udruženja i supočiniteljima.


 

Komentara 2

GR
gragakarlovac
13:15 13.02.2020.

Koliko ima naših u tome?svaki dan sve više “poslovni” ljudi

KA
Kal
20:09 13.02.2020.

Preko 100 migranata uspjeli prebaciti i policija ih razotkrila efikasna policija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije