Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Anonimni podnesci'

Policija provjerava što se događa u udruzi Hrabro dijete

Đana Atanasovska i Jasminka Žužić
Foto: Pixsell
1/4
30.10.2013.
u 13:43

Poslije ovih događanja jasna nam je poruka kako moramo izvršiti financijski nadzor udruge da vidimo kako se trošio taj novac, rekao je pomoćnik ministra financija

Općinsko državno odvjetništvo naložilo je policiji da obavi izvide u udruzi Hrabro dijete.

– U povodu anonimnih podnesaka u kojima se izražava sumnja u nezakonitost poslovanja i nenamjensko korištenje sredstava u jednoj udruzi, Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu u lipnju 2013. godine naložilo je nadležnoj policijskoj postaji prikupljanje potrebnih obavijesti i obavljanje izvida u pravcu utvrđivanja obilježja nekog kaznenog djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti.

S obzirom na izjave sudionika jučer održane konferencije za novinare, nadležnoj policijskoj upravi upućena je dopuna zahtjeva izvida te zahtjev Ministarstvu financija i Ministarstvu uprave za obavljanje nadzora nad tom udrugom – priopćeno je iz Općinskog državnog odvjetništva.

Šegon: Ministarstvo financija provest će financijski nadzor udruge

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić ustvrdila je jučer nakon optužbi roditelja djevojčice Nore Šitum na račun udruge Hrabro dijete u HTV-ovu Dnevniku 3 da smo i "do sada bili svjedoci u ovakvim događanjima gdje pojedine strane u tom odnosu iskazuju nezadovoljstvo ili sumnju u načine ili organizaciju trošenja novca".

– To nije dobro ni u kom slučaju, šalje se loša poruka onima koji od srca daju pomoć za takve akcije. Postavlja se pitanje kontrolira li se novac i kako – dodala je Jelavić.

Pomoćnik ministra financija Branko Šegon rekao je da je Ministarstvo vršilo dosta kontrola u neprofitnim organizacijama i udrugama. – Alarmantno stanje je da se dobrim dijelom netransparentno trošio i zloupotrebljavao novac. Što se tiče zadnjeg slučaja, mi nismo imali nikakve podneske koji bi ukazivali na nepravilnosti i zloupotrebe, no poslije ovih događanja jasna nam je poruka da moramo izvršiti financijski nadzor udruge da vidimo kako se trošio taj novac, to kreće od ponedjeljka – najavio je Šegon.

>> Ministarstvo financija o računu udruge Hrabro dijete

>> Norina majka: Zahvaljujem vam što lažete, što nemate morala!

>> Udruga Hrabro dijete: Evo, ovo je taj nestali novac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije