Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pronađena u kanalu

Policija pronašla vozača za kojeg sumnja da je pregazio ženu u Lučkom

Zagreb: Očevid na mjestu prometne nesreće u Ježdovečkoj ulici
Foto: Pixsell/PIXSELL
1/5
02.10.2020.
u 11:28

U četvrtak su policajci suzili sumnju u jedno teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, utvrdili vozača, nad tim vozilom proveli kriminalističko-tehničku obradu, a nad 18-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kaznena djela

Zagrebačka policija izvijestila je da su pronašli vozača za kojeg se sumnja da je prouzročio smrt 77-godišnjakinje pronađene u kanalu pokraj ceste na raskrižju Puškarićeve i Ježdovečke ulice u Zagrebu.

"U srijedu, 30. rujna oko 7 sati zaprimljena je dojava da na raskrižju Puškarićeve i Ježdovečke ulice u kanalu leži ženska osoba. Odmah po dojavi na mjesto događaja upućeni su policijski službenici i stručne službe te je utvrđeno kako se najvjerojatnije radi o prometnoj nesreći sa smrtnom posljedicom. Iako je tada utvrđen identitet ženske osobe uz potvrdu da se radi o 77-godišnjakinji, o vozaču policija nije imala nikakve podatke niti u tom trenutku bilo kakve tragove, što je pronalazak mogućeg počinitelja otežalo.

Video: Pula: Pješakinja preminula od posljedice prometne nesreće

Međutim, poduzetim mjerama i radnjama te radom policije na terenu potvrđeno je da se oko 6.30 sati dogodila prometna nesreća u kojem je nepoznati vozač naletio na pješakinju i pobjegao s mjesta događaja te su slijedom toga policijski službenici odmah započeli kriminalističko istraživanje. Bez obzira na manjak konkretnih tragova, sumnja je išla u smjeru nekoliko teretnih vozila, a zagrebačka prometna policija, odnosno svi njezini raspoloživi policijski službenici započeli su iznimno kompleksno kriminalističko istraživanje", priopćili su iz policije.

U četvrtak su policajci suzili sumnju na jedno teretno vozilo zagrebačkih registarskih oznaka, utvrdili vozača, nad tim vozilom proveli kriminalističko-tehničku obradu, a nad 18-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ''Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu'' iz čl. 227. i ''Nepružanje pomoći'' iz čl.123 Kaznenog zakona. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni vozač bit će prepraćen pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, kažu iz policije.

Ključne riječi

Komentara 6

SA
sargu123
12:37 02.10.2020.

Nesreća se može dogoditi svakome u prometu ali nepružanje pomoći i bijeg bi ga trebalo koštati koje godine njegovog mladog života. Nažalost ali je tako, za primjer ostalima!

5S
505.scrtom
14:15 02.10.2020.

takvom treba oduzeti vozačku za sva vremena da kojim slučajem ponovno ne pogazi čovjeka,to bi mu bila najbolja kazna

AL
alfagt2015
14:39 02.10.2020.

18 godišnji vezac teretnog vozila je cigan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije