Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Policija pronašla mladiće koji su razbijali po kafiću i kladionici

Foto: Screenshot/Google Maps
30.09.2019.
u 12:16

Dovedeni su na Općinski sud u Čakovcu, gdje su saslušani. Starijima je određeno zadržavanje do šest dana, dok je 18-godišnjak pušten na slobodu.

Policija je imala pune ruke posla s mladićima koji su prošlog tjedna razbijali po čakovečkom kafiću i sportskoj kladionici u Čakovcu. U petak od 23,35 do 23,40 sati u Ulici Tome Masaryka više muških osoba je verbalno i fizički napalo 23-godišnjeg gosta i razbijalo inventar. S razbijanjem inventara nastavili su i na terasi, a jedan od počinitelja osobnim automobilom više puta zabio se u stolove i stolce te ulazna vrata sportske kladionice. Prilikom izlaska s parkirališta vozilom je oštetio parkirani osobni automobil bjelovarskih registarskih oznaka, nakon čega su se svi razmilili u nepoznatom smjeru.

- Brzom reakcijom policijskih službenika na području općine Mala Subotica pronađen je ostavljeni osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka koji se dovodi u vezu s kaznenim djelom, te je nekoliko osoba privedeno u prostorije Policijske uprave međimurske na daljnje kriminalističko istraživanje. Sumnja se da su kazneno djelo oštećenja tuđe stvari počinila dvojica 22-godišnjaka, 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica i maloljetnik s područja Međimurske županije. Dvojica 22-godišnjaka i 18-godišnjak uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske - kažu danas u policiji. Dovedeni su na Općinski sud u Čakovcu, gdje su saslušani. Starijima je određeno zadržavanje do šest dana, dok je 18-godišnjak pušten na slobodu.

- Danas, u jutarnjim satima nakon provedenog ispitivanja, a na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu osumnjičenima, dvojici 22-godišnjaka i 18-godišnjaku, odredila je istražni zatvor te su predani u zatvor u Varaždinu. Zbog počinjenja prometne nesreće protiv 22-godišnjaka podnijet će se obavijest o počinjenom prekršaju - kažu u PU međimurskoj. Materijalna štet utvrdit će se naknadno. U policiji kažu da je lakše ozlijeđen 22-godišnjak s područja općine Mala Subotica.

Komentara 6

MM
Mirko_Motika
12:37 30.09.2019.

bit će čudo ako će biti nešto više od uvjetne i rada za opće dobro. a ako će i biti zatvor, za 6 mjeseci su vani. bez puno oštrije represije i viših kazni neće biti napretka

KT
karlo_tt
13:10 30.09.2019.

Žalosno je što se ne daju javno pune informacije o takvim događajima. Upravo skrivanjem identiteta potiču se sve veće podjele u društvu. Zašto ne možemo biti transparentni? Naime, u ovom konkretnom slučaju radi se o pripadnicima romske manjine i sve ovo ne bi uopće došlo ni "van" da nije objavljena snimka svega na FB stranici "Želim normalan život u Međimurju". Snimka je u međuvremenu maknuta (vidi čuda?!?!?!). Statistika kriminaliteta u Međimurskoj županiji je u najmanju ruku "zanimljiva" kad se pogleda tko što čini. Ovdje bih se zaustavio da me se ne proglasi fašistom i slično... Zaključak je jednostavan: bez obzira na nacionalnu i bilo kakvu pripadnost, imamo dobre ljude i loše ljude. I to treba biti jedini kriterij "određivanja". Sve ostalo produbljuje netrpeljivosti. Novinari, molim vas... transparentnost, istina, objektivnost!!

Avatar klopotec
klopotec
13:28 30.09.2019.

Kad će se konačno stati na kraj romskom nasilju u Međimurju. Ako će početi ljudi pravdu uzimati u svoje ruke nebu dobro....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije