Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUHOBIĆ

Policija pronašla dokaze 'od interesa za daljnje izvide' na mjestu gdje je ranjen migrant

Migranti i policija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/3
18.11.2019.
u 15:04

Iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka, gdje se nalazi teško ozlijeđeni migrant, doznaje se da je njegovo stanje nepromijenjeno, odnosno da je i dalje životno ugrožen i na respiratoru.

Na području Tuhobića gdje je policajac propucao migranta za čiji se život bore u riječkoj bolnici dovršen je očevid tijekom kojega su "pronađeni i izuzeti predmeti od interesa za daljnje provođenje izvida", izvijestila je u ponedjeljak primorsko-goranska policija.

Iako su izvijestila o okončanju očevida kojim je rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika iz Rijeke, uz pomoć policajaca i vještaka iz centra "Ivan Vučetić" u policiji kažu da, s obzirom na tajnost izvida i izvješće stručnog tima Ravnateljstva policije koje još nije dovršeno, u ovom trenutku ne mogu iznositi više detalja.

U koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom policija "nastavlja provođenje izvida s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, odnosno činjenica vezanih uz stradavanje nezakonitog migranta, ali i lakše ozljeđivanje policijskog službenika", stoji u priopćenju.

Podsjećaju da je skupina od 17 stranih državljana, među kojima je bio i ozlijeđeni, nezakonito ušla u Hrvatsku iz BiH. Kako nijedan od njih nije izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom pokrenut je postupak njihove readmisije u susjednu državu.

Iz Kliničkog bolničkog centra Rijeka, gdje se nalazi teško ozlijeđeni migrant, doznaje se da je njegovo stanje nepromijenjeno, odnosno da je i dalje životno ugrožen i na respiratoru. 

Migrant je ozlijeđen 16. studenoga na nepristupačnom području Gorskog kotara, na planini Tuhobić prilikom postupanja policijskih službenika koji rade na suzbijaju nezakonitih migracija. Prilikom uporabe vatrenog oružja migrant je zadobio teške ozljede toraksa i abdomena.

Pozivajući se na neslužbene izvore, mediji su objavili da je ozlijeđenog migranta nekoliko kilometara s kolegom do automobila nosio policajac koji ga je i ranio. Policajac je navodno planirao pucati u zrak kako bi mu kolege priskočile u pomoć, no onda se spotaknuo i pao, a metak je pogodio migranta.

Komentara 1

GI
giannimichelis
15:25 18.11.2019.

Treba reći Maji da ubuduće svojoj ekipi ne ostavlja koordinate na teško pristupačnom terenu. Zar se nisu mogli naći u kakvom motelu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije