Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOVOR MRŽNJE

Policija privela šest osoba zbog transparenta s prijetnjama upućenima srpskim ženama i djeci

Policija
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
13.06.2020.
u 13:56

Policija je u petak izvijestila da je privela četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem natpisa s govorom mržnje dan ranije u zagrebačkom naselju Kustošiji.

Zagrebačka policija provodi kriminalističko istraživanje nad šest osoba koje se sumnjiči za izvješavanje transparenta kojim se vrijeđa i poziva na etničko nasilje nad srpskim ženama i djecom.

Kriminalističko istraživanje provodi se u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, priopćila je u subotu Policijska uprava zagrebačka.

Policija je u petak izvijestila da je privela četiri osobe koje povezuje s izvješavanjem natpisa s govorom mržnje dan ranije u zagrebačkom naselju Kustošiji.

Navodi kako su u četvrtak u večernjim satima zaprimili dojavu o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici, pa su odmah na mjesto događaja uputili policajce koji tamo nisu zatekli niti neposredno svjedočili ponašanju vezano za dojavu o remećenju javnog reda i mira.

No, ističu, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

''S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka'', kazali su u policiji. 

Na fotografiji objavljenoj na društvenim mrežama nalazi se nekoliko Dinamovih navijača koji drže natpis "J..at ćemo srpske žene i djecu", uz slovo 'U' koje je pretvoreno u ustaški simbol.

Uz to, mladići koji su stajali na zidiću na kojem piše "Dinamo svetinja" izvijesili su i zastave HOS-a.

Fotografiju je u petak na društvenim mrežama objavilo Srpsko narodno vijeće, dok je premijer Andrej Plenković istoga dana osudio taj čin.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović poručio je u petak da će policija riješiti svaki slučaj pozivanja na nasilje i etničku netrpeljivost.

Komentara 11

Avatar Miloradova pudlica
Miloradova pudlica
14:02 13.06.2020.

Kako će policija riješiti riješiti svaki slučaj pozivanja na nasilje i etničku netrpeljivost kad se Stazić i Beljak slobodno šeću?

IM
Ivan_Milinović
14:04 13.06.2020.

A koliko je koštao taj performans?

Avatar hdzovapodriguša
hdzovapodriguša
14:36 13.06.2020.

Zanimljivo je kako su sve stavili u jedan kadar taman pred izbore: 1- srbe, 2- slovo U, 3-HOS. Ovo ne moze napraviti zdrava osoba i pomisliti da je cilj bio mrznja prema srbima, jer su postigli upravo suprotno. Tko jos pusi ove price...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije