Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Daruvarčeva žrtva

Policija: Zbog prijetnje Loreni i njezinoj obitelji priveden maloljetnik (17)

Ana Gurlica
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/4
07.02.2019.
u 11:43

Policija je privela osobu koja je prijetila Loreni Gurlici i njezinoj obitelji

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je određivanje mjera opreza Darku Kovačeviću Daruvarcu, rekli su za N1 iz ODO-a Zadar. Zadarsko tužiteljstvo predložilo je da se Daruvarcu uvedu mjere opreza zabrane napuštanja boravišta, obveznog javljanja državnom tijelu, zabrane približavanja i uspostavljanja veze s oštećenicom te privremeno oduzimanje putnih isprava. Iz Općinskog državnog odvjetništva rekli su da i dalje traju izvidi u vezi s osobama koje su bile nazočne prilikom čina kaznenog djela.

U prostorijama zadarske policije nalazi se osoba koja se dovodi u vezu s prijetnjama upućenima putem društvenih mreža, Loreni Gurlici, djevojci koju je brutalno pretukao Darko Kovačević Daruvarac, rekla je za N1 Sonja Šimurina, službenica za odnose s javnošću zadarske policije.

Maloljetnik (17) je priveden zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje putem društvenih mreža. U tijeku su izvidi tijekom kojih ćemo utvrditi činjenice, rekao je Boro Mršić, načelnik krim-policije u PU zadarskoj, javlja N1.

Video – Suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu

Na pitanje je li maloljetnik povezan s Daruvarcem, Mršić je odgovorio kako policija do sada nije utvrdila povezanost maloljetnika s bilo kojim počiniteljem drugih kaznenih djela.

– Po zaprimljenoj prijavi policija je poduzela sve aktivnosti u svezi sa zaštitom obitelji. I dalje ćemo poduzimati takve radnje – dodao je.

Podsjetimo, Lorena Gurlica preko Facebooka primila je prijetnje zbog čega su ona i majka u srijedu navečer posjetile zadarsku policiju.

Poruku je objavila njezina majka Ana Gurlica, no poslije ju je izbrisala.

– Sada se, mala, pripremi za smrt. Bit ćeš ubijena. Sprema vam se pakao. Vama trima u kući – tebi, sestri i mami. Spremajte se polako jer neće biti baš dobro – dio je poruke koju je 18-godišnja djevojka dobila.

Inače, Darko Kovačević Daruvarac nepravomoćno je osuđen za premlaćivanje djevojke na pet godina zatvora, a u nedjelju izlazi iz istražnog zatvora. Mjere opreza ukinute su mu i može napustiti zemlju jer putne isprave ima kod sebe.

Ana Gurlica
1/16

Komentara 45

KO
koraknaprijed
09:15 07.02.2019.

Strpat ga u vrecu i prebit svaku dlaku na njemu

NI
nisamguzonjinsin
09:07 07.02.2019.

" Locirati, uhititi, transferirati ... ostaviti i zaboraviti " !

KO
Kopreinitz
09:35 07.02.2019.

Prijetnje smrcu su kazneno djelo, zakon predvodja i kaznu za prijetnju, dakle u zatvor sa "hrabrom junacinom" , podignuti optuznicu i osuditi ga odmah, dokazi postoje, krivnja dokazana dakle u zatvor sa njim na hladjenje, pa nek razmislja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije