Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudar vlaka i busa

Policija pritvorila strojovođu, znao je da signalizacija ne radi

Drniš, vlak, autobus (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/6
05.08.2013.
u 14:31

Šibensko-kninska policija danas je priopćila da strojovođa u subotu ujutro nije uspio zaustaviti vlak, iako je znao da je na željezničko-cestovnom prijelazuneispravan svjetlosno-zvučni uređaj kao i polubranici za zatvaranje prometa.

Policija je pritvorila strojovođu vlaka na relaciji Knin-Drniš koji se u subotu ujutro sudario sa autobusom šibenskog Autotransporta u Siveriću pri čemu je ozlijeđeno devet putnika iz autobusa, jedan putnik iz vlaka, vozač autobusa i strojovođa.

U nesreći je dvoje putnika iz autobusa teško ozlijeđeno. 51-godišnjeg strojovođu iz Sitnog Donjeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo ugrožavanja posebnih vrsta prometa.

Šibensko-kninska policija danas je priopćila da strojovođa u subotu ujutro nije uspio zaustaviti vlak, iako je znao da je na željezničko-cestovnom prijelazu 'Jabuka' neispravan svjetlosno-zvučni uređaj kao i polubranici za zatvaranje prometa.

U pisanom nalogu je stajalo da ne radi signalizacija

Proteklih dana se mnogo pisalo o tome je li strojovođa znao da je sustav oštećen u prometnoj nesreći u petak, a iz HŽ Infrastrukture su objašnjavali da je procedura u takvim slučajevima takva da se strojovođi na zadnjoj stanici kaže gdje ne radi signalizacije. U priopćenju policije stoji kako je strojovođa dobio "pismeni nalog" da je signalizacija u Siveriću oštećena.

"Prednjom stranom vlaka naletio je na sredinu desne bočne strane autobusa šibenskih registracija, kojim je iz pravca Knina prema Drnišu upravljao 43-godišnjak iz Dubrave kod Šibenika, pri čemu je uslijed udara vlak odgurao autobus 21 metar", piše u priopćenju.

>>Iako rampa na prijelazu nije radila HŽ-u se nije žurilo za popravkom

>>HŽ: Strojovođe su znale za kvar signalizacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije