Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši ministar

Policija pretražuje kuću Lovre Kuščevića na Braču

20.08.2019.
u 15:27

Radi se o izvidima zbog informacija o aferama s nekretninama i prenamjenama zemljišta

Policijski istražitelji upali su u kuću bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića na otoku Braču gdje u sklopu USKOK-ovih izvida traju pretresi.

Radi se o izvidima zbog informacija o aferama s nekretninama i prenamjenama zemljišta o kojima se ovog ljeta pisalo u medijima, a nakon čega je Kuščević početkom srpnja podnio ostavku. Izvidi su u tijeku i u nekretninama još nekoliko osoba na Braču.

Kako doznaje Večernji list USKOK istražuje i Kuščevićevog šogora Ivicu Žuvića zbog POS-ovog stana kojeg je dao u najam.

Neslužbeno se doznaje da policija provodi pretrese temeljem naloga koje je USKOK prethodno ishodio od suca istrage nadležnog Županijskog suda.

Kuščević je ranije govorio kako su afere koje mu se stavljaju na teret fabricirane i lažne.

- To su fabricirane afere koje se povlače već deset godina i rezultiraju samo lažnim novinskim napisima - rekao je Kuščević u srpnju.

Podsjetimo, trakavica oko Kuščevićeve imovine trajala je tjednima, koalicijski partner HNS tražio je njegovu ostavku. Naposljetku je Kuščević dao ostavku nakon razgovora s premijerom Andrejem Plenkovićem poručivši kako ne želi biti uteg Vladi.

Kuščević je nakon ostavke na mjesto ministra ponovno aktivirao svoj mandat saborskog zastupnika, a vratio se i na mjesto vijećnika u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije.

Nova događanja u slučaju Kuščević komentirao je HNS-ov potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar:

- Odluka predsjedništva HNS-a je jasna, svatko tko koristi svoj politički položaj za materijalnu se mora sankcionirati. A ovaj dio o današnjim akcijama ne bih komentirao, provodi se istraga - poručio je Štromar.

1/13
Ključne riječi

Komentara 133

MO
Morany
12:33 20.08.2019.

policija radi svoj posao, a do eventualnih optuzbi a jos vise presuda ima za proci nekoliko godina

Avatar nekakav
nekakav
12:30 20.08.2019.

baš ih gledam, kako sa velikim metrima iz bauhausa mjere dimenzije kuće, bazena, ispusta, istaka, balkone... dva sa kalkulatorima provjeravaju statiku kuće, na velikom papiru crtaju nešto okruglo, mislim da će to biti prigodna meta za vježbanje gađanja iz zračnee puške koju lovro sigurno ima... aha, parkira se i geodet... on će sad izvaditi gps stanicu, i međe provjeriti, izračuna površinu parcele... iza kuće šuljaju se hepovci, sad slijedi provjera instalacija, priključka, možda je grijanje bazena spojio prije brojila... oho, i roda nadlijeće kuću, netko bude mladi tata!!! evo ga, došao i veterinar. ulazi hrabro u nekadašnju štalu, što je postala kuća za iznajmljivanje... neko njakanje iznutra se čuje... ne, nije žena... nije ni magarac.. što je to onda?! šteta što ne smijem slike dati van, medijima... ne bi mi lovrek to oprostio nikad. da vidi svijet kako crnom pastom namašćena policijska cipela gazi brački kamen.... njegov kamen!! al baš super, otvorili su i ona velika vrata iza... sad se vidi... oho, pa kad je to tamo parkirano?!

TH
than
12:50 20.08.2019.

Nije mi jasno. Što to oni očekuju pronaći u kući ? Dali su mu vremena da prenamjeni zemljište za još najmanje dva-tri otoka i sada će kao oni kao nešto pronaći u kući ?!?! Stvarno smo kao zlatne ribice sa pamćenjem od 15 sekundi i prodaju nam istu priču iz godine u godinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije