Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DETALJI

Policija pregledala snimke: '17-godišnjak je drvenom letvom napao trojicu'

Pretučeni dječak
21.02.2018.
u 15:47

Stručni tim Ministarstva unutarnjih poslova koji je oformio glavni ravnatelj policije Nikola Milina zaključio je da su policijski službenici sredstva prisile koristili zakonito i opravdano, te da nije bilo nepravilnosti u njihovu postupanju.

Mladić (17) iz Svibovca Podravskog, čija je majka optužila policiju da je pretučen u policijskoj postaji, prošle nedjelje iza ponoći prilikom izlaska iz noćnog kluba sudjelovao je u narušavanju javnog reda i mira u Varaždinu.

Vikao je i vrijeđao goste noćnog kluba, te fizički nasrnuo na 22-godišnjaka. Drvenom je letvom napao trojicu mladića u dobi od 20, 22 i 23 godine i potom pokušao pobjeći. No, 22-godišnjak ga je sustigao i srušio na tlo, a 23-godišnjak ga je udario po licu. Protiv trojice mladića, 17-godišnjaka, 22-godišnjaka i 23-godišnjaka, policija će podnijeti optužne prijedloge zbog narušavanja javnog reda i mira. Stručni tim Ministarstva unutarnjih poslova koji je oformio glavni ravnatelj policije Nikola Milina zaključio je da su policijski službenici sredstva prisile koristili zakonito i opravdano, te da nije bilo nepravilnosti u njihovu postupanju.

Pregledom snimki video nadzora u policijskoj postaji to je i potvrđeno. Maloljetnik se, naime, u postaji ponašao nasilnički, a prijetila je i opasnost od samoozljeđivanja i ozljeđivanja policijskih službenika. Oglušio se na upozorenja i zapovijedi da se smiri. Prema službenoj dokumentaciji, nakon uporabe tjelesne snage i sredstva za vezivanje 17-godišnjak i njegova majka izjavili su da nemaju primjedbi na postupanje  policijskih službenika, što su vlastoručno i potpisali. Pitanje je zašto su iduće jutro promijenili priču i alarmirali medije.

Ključne riječi

Komentara 77

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
15:55 21.02.2018.

Naravno. Glavno da su Telegram i Index ekipa odmah okarakterizirali policiju kao brutalnu, zlocinacku i neprofesionalnu. Jadni roditelji, a i klinac skupa s njima.

AN
Antiflašist
16:13 21.02.2018.

Svi koji ga branite slobodno si ga uzmite doma, pa taj krimos veci ima prijavu za napad na vlastitu mater, da su ga bar dobro nadevetali, a o glupoj materi vjerovatno cemo kad tad citati u crnoj kronici.

DU
Deleted user
16:16 21.02.2018.

Hahaha kaj će mama reći??! Hahahaha....jbte pa prije si dobio batine i od murije i od staroga, bio kriv ili ne.....i to zato kaje stari morao po mene u stanicu....a tko je bio kriv, ma zaj...i te priče. Isto tako je i u školi bilo...šus od profesora, a ako si drukao doma (a nisi), onda šus i od starog. Jer profesorima se vjerovalo, a danas? Danas pljuju profesore i policiju..generaliziraju i trpaju sve u isti koš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije