Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manje oružja - manje tragedija

Policija poziva: Predajte pirotehnička sredstava, sankcija nema

petarde
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
26.02.2021.
u 10:35

Zajamčena je anonimnost dojave.

Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja koji je stupio na snagu dana 2. siječnja 2021. godine, građanima više nije dopuštena nabava, posjedovanje i uporaba petardi i redenika kategorije F 2. Policija zato poziva građane da petarde predaju bez ikakvih sankcija. 

- Podsjećamo kako i dalje traje akcija "Manje oružja - manje tragedija" i pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji. Ovim putem pozivamo i građane koji još uvijek imaju u posjedu petarde i redenike čije posjedovanje i uporaba više nije dozvoljena, da u sklopu spomenute akcije, dragovoljno predaju zabranjena pirotehnička sredstva - kažu u PU varaždinskoj i mole građane da ne donose oružje, eksplozivna sredstva, petarde, redenike i druga pirotehnička sredstva sami u policijske postaje, kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja.

Ako ih žele predati, mogu to javiti na broj 192 ili nazvati najbližu policijsku postaju.

Zajamčena je anonimnost dojave.

VIDEO: Petrinjci ušli u skriveno skladište puno donacija: "Rekli su da nema ništa, a otvorili tek kad smo zvali policiju."

 

Ključne riječi

Komentara 3

JO
jobr
16:22 26.02.2021.

a kaj bu ak se matija gubec digne ,pa vile i grablje više nemamo

DU
Deleted user
13:14 26.02.2021.

samo policija ima pravo pucat, dajmo im da pucaju

ZV
zvezdomor
12:27 26.02.2021.

s vi si onda odnesete doma

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije