Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija

Policija potvrdila: Bračni par otrovan ugljikovim monoksidom

Varaždin smrt
Marko Jurinec/PIXSELL
11.12.2012.
u 11:41

Uzrok je trovanja nedostatak kisika u stambenom prostoru zbog dugotrajnog loženja peći na kruta goriva, priopćila je policija

Stariji bračni par jučer se otrovao ugljikovim monoksidom u obiteljskoj kući u Bobićevoj ulici u naselju Jalkovec pokraj Varaždina. Muškarcu do dolaska hitne pomoći više nije bilo spasa, dok je žena bila bez svijesti. Nesretne supružnike u kasnim poslijepodnevnim satima pronašao je sin koji živi s njima u podrumu iste obiteljske kuće. Odmah je zvao hitnu pomoć, no otac T. T. (57) već je bio mrtav. Majku M. T. (52) djelatnici hitne medicinske pomoći u teškom stanju prevezli su u varaždinsku Opću bolnicu. Na teren su odmah izašli i djelatnici Termoplina izmjeriti količinu plina u kući, ali i policija.

Očevidom je utvrđeno da su supružnici otrovani ugljikovim monoksidom.

– Uzrok je trovanja nedostatak kisika u stambenom prostoru zbog dugotrajnog loženja peći na kruta goriva uz izostanak redovite cirkulacije svježeg zraka izvana – izvijestili su iz PU varaždinske.

Iz policije skreću pozornost građanima, ako koriste peć na kruta goriva, da u više navrata na nekoliko minuta prozrače stambene prostore kako bi se spriječile ovakve neželjene posljedice.

Komentara 1

EX
excell
14:42 11.12.2012.

... pa ti onda ugradi pvc stolariju koja ne propušta zrak ...blažena stolarija od drveta koja kad vjetar vani puše onda se unutra i zavjese njišu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije