Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORISTIČKI NAPAD Riješeno i staro ubojstvo

Policija otkrila ubojicu Slavice Medanić

crn_odali_tx.jpg
import
30.11.2006.
u 19:26

Zadarska je policija sprečavanjem terorističkog napada u Zadru istodobno uspjela riješiti slučaj likvidacije Slavice Medanić, Istranke koju je 8. siječnja ove godine u njezinu stanu u Zadru s tri metka u sljepoočnicu ubio profesionalni ubojica. Sumnjalo se da je ubijena iz koristoljublja jer je malo prije smrti dobila veliko nasljedstvo.

Odmah nakon uhićenja Nikole Veine i Tibora Fura s plastičnim eksplozivom nedaleko od trajektne luke, brojni zadarski policajci prebačeni su u Istru, odnosno Pulu, gdje su jučer na obavijesni razgovor privedene neke osobe.

Dvije su osobe i zadržane, navodno Šime Medanić, brat Slavice Medanić, te jedna osoba iz Pule. No, službeno je potvrđena tek vijest da su dvije osobe pulski istražni organi priveli zbog sumnje u ubojstvo Slavice Medanić. No, neslužbeno smo doznali da su Nikola Veina i Tibor Fur otkrili zadarskoj policiji naručioca i ubojicu Slavice Medanić želeći se nagoditi za manju kaznu za pokušaj terorističkog čina i ubojstva jednog od šefova zemunskog klana Vladimira Milisavljevića Budale.

Policija je, kako neslužbeno doznajemo, krenula u završnu akciju u slučaju Medanić, nakon što je dobivši imena navodnih egzekutora od Nikole Veine i Tibora Fura, u biti dobila potvrdu sumnji u pojedine osobe. 

Šime Medanić, brat ubijene, već je osuđen za ubojstvo bivšeg ministra turizma Antona Marčela Popovića, zbog čega je služio kaznu od 12 godina zatvora, a u vrijeme sprovoda Slavice Medanić bio je na slobodnom vikendu iz zatvora. Medanić je odslužio kaznu zatvora koju je proveo u Valturi kod Pule, a iz izvora bliskih policiji doznajemo da je povezan i s još jednim ubojstvom u Muntiću, mjestu nedaleko od Pule.


Eksploziv JNA?

Plastični eksploziv pentrit, koji je bio pripremljen za teroristički napad u Zadru, neslužbeno doznajemo, jest PEP 500, a proizvela ga je vojska bivše države. Nagađa se da je eksploziv nabavljen u Srbiji. Iako se tek za nekoliko dana očekuje nalaz vještaka i utvrđivanje razorne moći i dometa eksploziva, jučer smo od umirovljenoga general pukovnika i stručnjaka za sigurnost Mate Laušića doznali da je teroristički čin u Zadru mogao, da je uspio, odnijeti brojne žrtve i nanijeti golemu materijalnu štetu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije