Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riješili se pasa

Policija otkrila tko je izbacio dva psa iz automobila u Lazini Čičkoj

Foto: Privatni album
1/3
04.06.2020.
u 10:00

Iz Policijske uprave zagrebačke kažu kako je Policijska postaja Velika Gorica o svemu obavijestila veterinarsku inspekciju u čijoj je nadležnosti podizanje optužnog prijedloga protiv počinitelja Prekršajnom sudu

Kad ne znaš što bi sa psom, kad ti postane višak i poželiš ga se riješiti, odvezeš se malo dalje od svoje kuće, izbaciš ga i ostaviš. Upravo tako svojih su se pasa riješili vozači pristigli u Lazinu Čičku. Jedino što nisu bili dovoljno oprezni, napravili su to pred svjedocima.

Jedan je stigao u kamionu bijele boje s našičkim registracijskim pločicama, izbacio je malog bijelog psa i otišao. Maleni Vjeko, kako su ga nazvali u velikogoričkom Skloništu za napuštene životinje, imao je sreću pa je svjedok događaja javio Skloništu. Brzo su došli po njega i sve prijavili policiji, čak i registraciju. Bilo je to krajem veljače, na naš upit što je policija poduzela iz Policijske uprave zagrebačke odgovorili su nam tada da je u tijeku kriminalističko istraživanje, a da će nakon što se utvrdi činjenično stanje o svemu obavijestiti nadležnu veterinarsku inspekciju i poduzeti sve zakonske mjere iz domene policije. Što su na kraju utvrdili i što su poduzeli, upitali smo ponovno.

– Vezano za događaj koji navodite od 24. veljače, za koji smo vam uputili pisani odgovor 10. ožujka, kako smo i naveli da će nakon utvrđenog činjeničnog stanja biti obaviještena veterinarska inspekcija, to je i učinjeno. Policijski službenici utvrdili su vozača te o svemu obavijestili veterinarsku inspekciju radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, odnosno utvrđivanja prekršaja iz Zakona o zaštiti životinja, te Komunalno redarstvo Velike Gorice radi poduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti – stoji u odgovoru.

Drugi vozač koji se psa riješio na isti način, izbacio ga iz auta i dao mu kost da se zabavlja, a on brzo pobjegao, vozio je bijeli vw caddy varaždinskih registracija. Svjedok događaja obavijestio je policiju i sve potvrdio pisanom izjavom. Matrix je zbrinut u skloništu, a jednako kao i Vjeki pronašli su mu novi dom. Što su utvrdili kriminalističkim istraživanjem, je li poznat vozač i koje su mjere poduzeli, upitali smo PU zagrebačku.

– Za događaj od 12. svibnja policijski službenici PP Velika Gorica proveli su kriminalističko istraživanje te protiv 33-godišnjeg muškarca nadležnim državnim tijelima za pokretanje postupka, Državnom inspektoratu, dostavili Obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 6. stavak 1. Točka 1 Zakona o zaštiti životinja (napuštanje životinje koja nije čipirana). Obavijest je dostavljena i Komunalnom redarstvu grada Velika Gorica, sukladno članku 21. Odluke o držanju i postupanju sa psima i mačkama, načinu o postupanju s neupisanim psima te napuštenim i izgubljenim životinjama – kažu iz PU zagrebačke.

Na navedenim tijelima je poduzimanje mjera iz njihove nadležnosti, odnosno podizanje optužnih prijedloga iz navedenih i drugih zakonskih odredbi nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda. Policija je svoj posao obavila.

 

Komentara 2

HH
hhuudd
10:40 04.06.2020.

Jebali im svi jadni psi ovog svijeta i ooca i majku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije