Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZVALA 12 POŽARA

Policija otkrila piromanku – 61-godišnjakinji prijeti 5 godina

nikola jeremić,piromanka,portal (1)
Foto: Branimir Bradarić/Večernji list
1/3
13.02.2013.
u 21:33

Gorjele su kuće, svinjci, slama i drugi objekti ali, na sreću, nitko nije teže ozlijeđen

Poslije 12 namjerno izazvanih požara u protekle tri godine, odahnuli su svi u Nedeljkovićevoj ulici u Boboti, selu nedaleko od Vukovara, jer je policija dovršila kriminalističku istragu u kojoj je utvrdila da je za njih odgovorna 61-godišnjakinja iz toga sela.

– Riječ je o požarima u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba nego je nastupila materijalna šteta. Protiv 61-godišnjakinje slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom – rekao je Domagoj Džigumović, glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske.

Pomalo čudna

Neslužbeno doznajemo da je riječ o Gordani Raketić kojoj zbog kaznenih djela prijeti i do pet godina zatvora. O događanjima u Nedeljkovićevoj ulici i požarima koji su izbijali pod čudnim okolnostima novinare je izvijestio Nikola Jeremić koji je prije nekoliko dana protiv Raketić podnio i kaznenu prijavu zbog prijetnje ubojstvom.

– Podnio sam kaznenu prijavu jer je prijetila meni i još jednom susjedu da će nas ubiti. Vidim da je i dalje na slobodi, ali i da je policija ponovno bila kod nje kući. Nadam se da će se sad sve nekako smiriti jer više nismo mogli živjeti na taj način, strahujući svi u ulici za svoju imovinu – kaže Jeremić čija je kuća tijekom siječnja u dva navrata bila zapaljena.

Mještani ove ulice za Raketić kažu da je pomalo čudna, ali da se nikada nisu svađali ni imali bilo kakvih problema te da ne znaju koji je razlog za podmetanje požara i sve ove probleme. Do sada su u ulici gorjele kuće, svinjci, slama i drugi objekti ali, na sreću, nitko nije teže ozlijeđen. Tragedija je zamalo izbjegnuta prilikom prvoga požara u njegovoj kući kada su on i susjed kroz prozor izvlačili njegovu majku koja se već onesvijestila zbog plinova. Kaže i kako policija sve do sada nije uspijevala riješiti slučajeve paljevina tako da su se stanari iz ulice snalazili kako su znali i umjeli pokušavajući na sve načine spriječiti požare.

Nezadovoljni radom policije

– Organizirali smo se tako da su ljudi ustajali u više navrata tijekom noći i izlazili na ulice. Nabavili su neki i pse čuvare pa bi na svaki njihov lavež istrčavali na ulicu tražeći sumnjive osobe. Jedan od susjeda na kući je postavio videonadzor – kaže Jeremić.

Stanari u ulici bili su iznimno nezadovoljni radom policije koja nikako nije uspijevala riješiti slučajeve paljevine. Tražili su dodatne istrage, izuzimanje tragova pa čak i dovođenje stručnjaka iz Zagreba. Nadaju se da je podizanjem kaznene prijave slučaj konačno riješen i da će od sada moći dalje normalno živjeti.

>> Namjerno zapalio suhu travu i slamu te uzrokovao požar

Komentara 2

Avatar patkovic
patkovic
22:40 13.02.2013.

da se malo odmore i DVD-ejci

Avatar Jana
Jana
22:44 13.02.2013.

5 godina je premalo. Kada izađe van opet će paliti. Treba isplatiti štetui koju je nanijela požarima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije