Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u vodicama

Naoružan bjegunac predao se policiji!

Ivan Makijenko
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/17
25.08.2014.
u 19:01

Ivan Makijenko (22) predao se policiji u 18.40 sati. Neki izvori navode da se uoči predaje, odjeven samo u kratke hlače bez majice, u vjerojatno rastrojenom stanju s pištoljem u ruci šetao oko automobila.

U 18.40 drama u Vodicama je okončana. Bjegunac Ivan Makijenko predao se policiji koja ga je potom odvela u policijskoj marici. Makijenko nije imao gdje nakon što ga je policija u navodno ukradenom Renault Kangoou nešto prije 17 sati opkolila u blizini rotora u Vodicama. Cijelo vrijeme bio je naoružan, navodno pištoljem, a neki izvori navode da se uoči predaje, odjeven samo u kratke hlače bez majice, u vjerojatno rastrojenom stanju s pištoljem u ruci šetao oko automobila.

Taj 22-godišnjak koji je u četvrtak ujutro oko dva sata iza ponoći napao pravosudnog policajca u zadarskoj bolnici i sa slomljenim kralješkom skočio s pet metara visine kroz prozor, u ponedjeljak ujutro najavio je jednoj novinarki predaju policiji ukoliko mu se dozvoli razgovor s novinarima.

Predaja je bila najavljena do 15 sati. No, oko 17 sati od policijskog izvora dobili smo informaciju da je šibenska policija pokušala zaustaviti ukradeni automobil kod Vodica u kojem je navodno bio Makijenko. Glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor rekla nam je da je tada prisilno zaustavljen automobil u kojem se nalazio bjegunac iz zadarskog zatvora te kako je policija poduzela sve mjere sigurnosti. Policija je tada blokirala magistralu, no Makijenko je navodno i dalje inzistirao na razgovoru s novinarima prije predaje.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

- Policija je okružila područje. Vode se pregovori, a bjegunac je navodno naoružan bombom i pištoljem - neslužbeno nam je nakon blokade oko 17 sati rekao naš izvor.

Makijenko koji u zadarskom zatvoru služi kaznu zbog razbojništva u noći sa srijede na četvrtak dovezen je u bolnicu u nesvjesnom stanju, a kad je došao k svijesti napao je pravosudnog policajca kojem su pokušali pomoći i medicinska sestra i jedan pacijent. No, Makijenko je skočio kroz prozor s prvog kata Neurokirurgije. Ozlijeđen je trčao 500-tinjak metara i u susjednom kvartu Bulevar ukrao skuter. Skuterom je sat vremena vozio do Biljana Gornjih u blizini Benkovca gdje je pak ukrao Audi A4 u kojem je bio ključ u bravi.

Na slobodi je proveo četiri dana i objavio je preko Facebooka da je pobjegao jer ga u zatvoru maltretiraju i da se iživljavaju na zatvorenicima, te da želi da se sve to sazna. Upravitelj zadarskog zatvora Denis Skitarilić novinarima je izjavio da nikad nisu imali problema s Makijenkom od 23.srpnja od kada je došao u zadarski zatvor i da je bio izuzetno korektan. Štoviše na njegov zahtjev dali su mu, kako je rekao i zaduženja čišćenja zatvorskih prostorija.

- Naši djelatnici su mu u biti spasili život kada je u zatvoru ostao bez svijesti. S njim je s obzirom na ozljedu napuknuća dva kralješka i činjenicu da je prozor bio visok pet do šest metara jedan pravosudni policajac trebao je biti dovoljan. Pravosudni policajac se i u tim okolnostima ponašao prema pravilniku. Ja ne vidim odgovornost pravosudnog policajca, a o odgovornosti će odlučiti ministarstvo - rekao je Skitarelić.

Komentara 32

IM
imotadin
19:33 25.08.2014.

Ne razumijem: ovome se prijestupniku (očigledno rastrojenin živaca) spominje ime i prezime, a u nekim drugim slučajevima to ne vidimo ni kod okrutnih ubojica ni kod silovatelja. Oni se spominju samo inicijalima. Ovaj je momak mlad , možda i pod utjecajem draga , i ja vjerujem da bi se on mogao i popraviti u budućnosti, samo mu treba dati potporu.

Avatar noesiss
noesiss
19:28 25.08.2014.

Ja vjerujem malome, nije on kriv sto zivi u drustvu bezakonja i beznadja, gdje ratni profiteri setaju slobodno u opljackanoj drzavi. Mali je rastao u takvom ambijentu, s politicarima lopovima na Vladi, pola ih je u Remetincu, ne mogu imm djeca ni biti bolja. Dakle maloga treba poslati na razgovor sa strucnjacima, dati mu da se bavi kakvim humanitarnim radom, u zdravom ambijentu jedan period, a ne ga vezati kao zvjer i strpati u zatvor. Jer taj kad izidje ce biti jos gori, pun gnjeva i prezira, sta znaci da ce ponoviti zlocin cim mu se ukaze prilika. Nije to okorjeli kriminalac, nego dijete koje raslo u bolesnom drustvu. Nismo svi isti, neko trpi i suti, netko podivlja, nemocan pred ovakvima sto ih gledamo oko sebe svaki dan, sto su nas opljackali, svaka akcija ima svoju reakciju. Ja stalno govorim da ce im ova generacija biti opasna po okolicu, posto rastu u nezdravom ambijentu, bit ce jos ovakvih slucajeva, nije ovo nista.

DU
Deleted user
22:45 25.08.2014.

Što je popizdio što ih ne puštaju vikendom na Zrće dok je turistička sezona?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije