Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUDVA

Policija okružila centar grada, građani prosvjeduju: 'Bestidno gaze Ustav'

BUDVA
17.06.2020.
u 16:55

Bivši gradonačelnik Budve je kazao kako ga postupci crnogorske policije podsjećaju na gušenje ljudi koljenom u SAD-u

Nakon što je u Budvi policija nasilno uhitila gradonačelnika Marka Carevića, predsjednika gradske skupštine Krstu Radovića i još nekoliko gradskih dužnosnika, građani su izašli na ulice kako bi prosvjedovali protiv policijske brutalnosti u Crnoj Gori. 

Jutros je u centru grada policija provela veliku akciju uhićenja, a redovi policajaca okružili su zgradu. Carević i Radović policiju su dočekali ispred zgrade, a gradonačelnik je upravnoj inspekciji zabranio ulazak u zgradu. 

- Ako upravna inspekcija dođe u radno vrijeme, potpuno smo otvoreni, nema potrebe da se radi ova opsada i okupacija Budve. Ovakva okupacija se ne pamti ni za vrijeme najvećih okupatora na ovim prostorima. Mi poštujemo zakone ove države - poručio je Carević. 

Nedugo nakon ovog incidenta, kada su političari na poslijetku bili uhićeni i odvedeni sa stražnje strane zgrade, građani Budve počeli su se okupljati, a ispred Centra za sigurnost nalazi se više stotina ljutitih građana. Zbog prosvjeda koji je započeo, policija je blokirala sve ulaze u centar grada, prozori zgrade u potpunosti su razbijeni, a u gradu se čuju i petarde. 

Zbog zadobivenih ozlijeda, gradonačelnik i predsjednik skupštine prebačeni su u bolnicu, a u međuvremenu su i oslobođeni. 

Prosvjednicima su se priključili članovi Demokratske stranke, Demokratskog fronta te bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović. Kako prenosi Nova.rs, Krapović je tamošnje postupke crnogorske policije usporedio s gušenjem ljudi koljenom od strane policije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Komentara 10

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
17:47 17.06.2020.

hahaha četnici..koja si ti dileja..Ne da Milo vlast bezmalo 31 godinu...

DU
Deleted user
20:42 17.06.2020.

Crnogorci ......... guba koja je opljačkala i popalila Dubrovnik ???? Sve se vraća - sve se plaća .....

PL
@ploto@
17:21 17.06.2020.

U tijeku je obračun sa četnicima,koji ne priznaju državnost CG i autokefalnost njene crkve. Srpski imperijalizam je desetkovao Crnu Goru nakon što ju je okupirao,još od vremena balkanskih ratova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije