Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI U ATLANTI

VIDEO Objavljena snimka ubojstva Afroamerikanca: Nije bio naoružan kad su ga upucali

Neredi u Atlanti nakon ubojstvo Afroamerikanca
Foto: REUTERS/Elijah Nouvelage
1/2
14.06.2020.
u 14:00

Na ulice Atlante izašlo je stotine prosvjednika nakon što se saznalo da je umro još jedan Afroamerikanac.

Ubojstvo Afroamerikanca Raysharda Brooksa u Atlanti zgrozio je američku javnost i dovelo do novih masovnih prosvjeda kao i sukoba s policijom. 

Policija je objavila snimku ubojstva koja pokazuje Brooksa koji se okrenuo dok je trčao i vjerojatno ciljao elektrošokerom prema policajcima sve dok nije okrenuo leđa, kad ga je jedan od njih upucao. On je preminuo u bolnici. 

Odvjetnik obitelji Brooks istaknuo je kako prema zakonima savezne države Georgie elektrošoker se ne smatra oružjem, te traže istragu Brooksove smrti. 

Video: Uznemirujuć sadržaj

Podsjećamo, policajac koji je pucao Garrett Rolfe dobio je otkaz, dok je drugi policajac Devin Bronsan na administrativnoj dužnosti. Šefica policije Erika Shields dala je ostavku na svoju poziciju, dok su stotine ljudi izašle na ulice kako bi prosvjedovale još jednu smrt Afroamerikanca. 

Ključne riječi

Komentara 22

Avatar Kalladin
Kalladin
14:45 14.06.2020.

Policija u štrajk, pa nek "zabrinuti građani", "mirni prosvjednici" i "demokrati" uvode red i mir.

NI
NikoCro
15:13 14.06.2020.

Polocija odradila posao po zakonu, Trump gardu i vojsku na ulice neka srede stanje

BL
bluescreen
14:47 14.06.2020.

Laž.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije