Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvoje lakše ozlijeđenih

Policija objavila detalje sukoba u Vukovaru: Priveli su više maloljetnika

Ilustracija
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
25.02.2021.
u 13:11

Dvojica maloljetnika odvezena su u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje im je pružena liječnička pomoć te su im ustanovljene lakše tjelesne ozljede

U povodu jučerašnjeg, još jednoga u nizu sukoba u Vukovaru među srednjoškolcima i mlađim osobama PU Vukovarsko-srijemska izvijestila je kako su dojavu o fizičkom sukobu između više mlađih osoba zaprimili u 8.30 sati. Dodaju i kako je policija odmah intervenirala, čime su zaustavili daljnje remećenje javnog reda i mira.

– Kako smo odmah poduzeli mjere radi pronalaženja prekršitelja ovog sukoba, policijska ophodnja ekspeditivno je privela u policijsku postaju više maloljetnika, a na mjestu događaja uočili smo i uzeli jednu palicu (tzv. teleskopska palica), kao i dva istrošena spremnika spreja, jer su pronađeni predmeti zbog promptne policijske intervencije odbačeni od prekršitelja ovog događaja, kaže glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković.

Nakon toga dvojica maloljetnika odvezena su u Nacionalnu memorijalnu bolnicu Vukovar gdje im je pružena liječnička pomoć te su im ustanovljene lakše tjelesne ozljede. Prema navodima Živkovića, u vukovarskoj policijskoj postaji, uz obveznu nazočnost roditelja/skrbnika privedenih maloljetnika, provedeno je prekršajno-kriminalističko istraživanje te je za 12 maloljetnika utvrđena sumnja da su počinili prekršaj iz Zakona o prekršaju protiv javnog reda i mira. Policija će u skladu s prekršajnim odredbama proslijediti optužni prijedlog.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
13:19 25.02.2021.

to je sukob mladih ...hrvata i srba..jer sdssovci ne zele ni hrvatski jezik ni pismo ni bilo sto sto je hrvatsko...i to je srz problema.

CS
Cijepio_sam_ se
13:44 25.02.2021.

To ti je zbog odvojenih škola, kad bi djeca od prvog razreda išla zajedno u školu i učili hrvatski program nastave, toga nebi bilo.

DU
Deleted user
13:33 25.02.2021.

Prekršaj protiv javnog reda i mira? Pa to je fizičko nasilje, nije lupa i galama. Ako su maloljetnici onda bi trebali i roditelji odgovarati, jer tu mržnju od kuće iznose. Trebalo bi vidjeti koliko su ti nasilnici uključeni u izvan nastavne aktivnosti. Besposleni su i valjda osim borilačkih igrica za ništa drugo ne znaju, pa to primjenjuju na vršnjacima. Uglavnom društvo ama baš ništa ne čini u poboljšavanju situacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije