Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE BILO STAZE ZA BICIKLISTE

Policija objavila detalje o smrti biciklista (69) u Zagrebu: Kotačem je upao u utor tramvajske tračnice

Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija
10.08.2022.
u 10:52

Izgubio je nadzor nad biciklom i pao na kolnik, navela je policija te dodala kako je 69-godišnjak na mjestu događaja preminuo

Biciklist (69) u Zagrebu preminuo je jučer, 9. kolovoza, oko 12.15 sati na Medveščaku u Draškovićevoj ulici. Policija je izvijestila kako se kretao kolnikom Draškovićeve gdje ne postoji biciklistička staza ili trak, istočnim tramvajskim tračnicama uz desni rub kolnika, u smjeru sjevera.

Dolaskom do kućnog broja 21, skrenuo je udesno te zadnjim kotačem upao u utor tramvajske tračnice, izgubio nadzor nad biciklom i pao na kolnik, navela je policija te dodala kako je 69-godišnjak na mjestu događaja preminuo.

Njegovo je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Zbog događaja, podsjetimo, tramvajski promet Draškovićevom u smjeru sjevera bio je obustavljen od 12.15 do 14.30 sati.

VIDEO MUP objavio izvješće o nesrećama u prometu

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
11:05 10.08.2022.

Naime da je nosio kacigu sada bi bio živ, poginuo je zbog lošeg zakona. Naime nosiš kacigu da bi zaštitio glavu a ne radi zakona, kada to shvatitie onda nećete niti kroz crveno na semaforu prolaziti.

ZA
zagabria7
11:03 10.08.2022.

Sućut poginulom ali mnogi biciklisti u Zagrebu stvarno puno riskiraju i voze kolnikom na prometnim brzim prometnicama, upadanje u tračnice je također realan problem. Trebaju prihvatiti činjenicu da Zagreb nije idealan grad za biciklizam zbog svoje prometne nepripremljenosti za biciklističke staze. Grad je napravio puno staza gdje je to bilo moguće ali na dobrom dijelu ne možeš to jer neće rušiti kuće radi prošiorenja kolnika. Zato je potreban veliki oprez, voziti sporo po pločniku ili odabrati Jarun Bundek ili Baksimir gdje enam velikog prometa. Uzdravlje

Avatar future Gohan
future Gohan
11:28 10.08.2022.

Bisiklisti na javnim cestama su zlo. Užas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije