Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka ministra

Policija nagrađuje s 20.000 kuna za informacije o kukastom križu na Poljudu

Kukasti križ
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
16.02.2016.
u 14:27

Odluku o raspisivanju nagrade donio je ministar policije Vlaho Orepić koji svima s pouzdanim informacijama jamči diskreciju

Policija nagrađuje s 20.000 kuna za svaku obavijest koja će pridonijeti otkrivanju i uhićenju osobe koja je na splitskom Poljudu iscrtala kukasti križ uoči utakmice Hrvatske i Italije, priopćio je MUP. 

– Temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima te Pravilnika o načinu policijskog postupanja, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić donio je Odluku o javnom raspisivanju nagrade od 20 tisuća kuna za svaku obavijest koja će rezultirati ili pridonijeti otkrivanju i uhićenju počinitelja kaznenog djela „Javnog poticanja na nasilje i mržnju“ iscrtavanjem znaka nacističke svastike na travnjaku Gradskog stadiona Poljud u Splitu – priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova. 

Policija stoga uz zajamčenu diskreciju poziva sve koji imaju korisne obavijesti o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, elektroničkom poštom na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr  ili osobno u najbližu policijsku postaju.

Kukasti križ osvanuo je na Poljudu još 12. lipnja 2015., tijekom odigravanja reprezentativne utakmice Hrvatske s Italijom. Iako je bivši ministar Ranko Ostojić najavljivao kako je policija blizu uhićenja počinitelja, a objavljena je i snimka nadzornih kamera na kojoj su dvojica muškaraca kojima se lica ne vide, još uvijek je nepoznato tko je nacrtao svastiku.

>> Kukasti križ napokon uklonjen s travnjaka stadiona Poljud!

Komentara 75

KR
kruti20
14:33 16.02.2016.

a mogel je samo ostoju rankovića stavit na poligraf

RI
Rizlman
14:35 16.02.2016.

Ministre, zatraži pomoć od CIA-e, MI-6, Mossada, pošalji im snimke i sav materijal, nek oni svojim naprednijim softverima sve pregledaju i izvrše analize, recite im da gonite fašiste i oni će vam sigurno pomoći. Treba usmjeriti sve resurse i naći komunjaru koja je počinila to nedjelo.

KB
kbr
14:35 16.02.2016.

hi hi sad bu se ranko javil da digne nagradu, a možda i zoka i ranko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije