Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNOVA GARDEROBE

Policajci u 2018. s većim plaćama i novom opremom

Zagreb: Ministar Božinović na konferenciji za medije o realiziranoj nabavi policijske opreme
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/5
22.12.2017.
u 20:18

Obećali smo nabavku opreme vrijedne 27 milijuna, a nabavili smo opremu u vrijednosti 34 milijuna kuna, kazao je Božinović

Prvi su koji će, u primjerice filmskim potjerama za pljačkašima, na kocku staviti i vlastiti život, ali kada im je već posao takav da nerijetko moraju držati glavu u torbi, doista je krajnje bezobzirno očekivati da to čine u neadekvatnoj opremi. Otprilike tako su glasile poruke policijskih sindikata koji su godinama upozoravali na katastrofalno stanje policijskih odora i općenito na nedostatak opreme, pa je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović još u rujnu obećao kako će te probleme i riješiti. Danas je zato u sjedištu MUP-a sazvao konferenciju za medije kako bi pokazao da je obećanje sproveo u djelo.

Dobit će ono što im pripada

– Stanje koje sam zatekao kada sam došao u MUP nije bilo bajno, pa sam zato u rujnu dao dva obećanja: da ćemo povećati plaće policajcima, što je u četvrtak i usvojena na sjednici Vlade i da ćemo do kraja godine nabaviti opremu vrijednu 27 milijuna kuna. Danas se mogu pohvaliti da smo taj cilj i premašili, jer smo nabavili opremu u vrijednosti od 34 milijuna kuna – kazao je Božinović, napomenuvši kako se oprema trenutačno isporučuje po policijskim uprava, te da će svaki policajac u državi do 31. prosinca dobiti opremu koja mu nedostaje. A u toj opremi riječ je uglavnom o odjeći i obući koja je policajcima neophodna za ove zimske mjesece, pa je tako isporučeno 17.100 hlača, 12 tisuća košulja dugih rukava, 2,7 tisuće kišnih kompleta, 146 tisuća čarapa, 5170 vodonepropusnih i vjetronepropusnih jakni, 11,5 tisuća gležnjača i visokih cipela...

Zagreb: Ministar Božinović na konferenciji za medije o realiziranoj nabavi policijske opreme
1/14

– Ovo je prvi put da u MUP-u godinu završavamo prezentacijom realizacije nabavke opreme koja je do sad često bila žrtva onih zadnjih prenamjena, pa su se sredstva za opremu koristila u druge svrhe. Poanta toga je bila da policajac nije bio adekvatno opremljen, a to je nešto što mi nismo niti ćemo ikada dopustiti, i to me čini posebno zadovoljnim jer ne samo da smo ispunili ono što smo obećali, nego će policajci dobiti ono što im pripada – istaknuo je šef MUP-a. Svi modeli opreme koji su nabavljeni mogli su se i razgledati, a uz njih su bile postavljene i puške i pištolji HS Produkta koje koriste hrvatski policajci, baš kao i druga oprema poput anti-dron puške, ronilačkog odjela, prepreke za bušenje guma, snajpera...

Pogledajte galeriju: Policija dovršila istragu o raketiranju Banskih dvora:

Zagreb: Ministar Božinović na konferenciji za medije o realiziranoj nabavi policijske opreme
1/17

Ništa preko noći

Ipak, iako je bilo izloženo i oružje, o nabavci istog ministar nije kazao ni riječi, baš kao ni o nabavci streljiva, a hoće li se nešto pokrenuti po tom pitanju, saznat će se u siječnju kada će biti prezentiran financijski plan MUP-a za 2018. godinu.

– Hvaljenje na sva zona s nabavkom te opreme je kao da se ja hvalim jer sam registrirao automobil. Ta oprema je nešto što policajcima treba za svakodnevni rad i što se podrazumijeva, jer ako policajac sam sebe ne može zaštititi, kako će štiti građane. Jasno nam je da se ništa ne može napraviti preko noći, ali ne bi bilo korektno da kažemo da je ovo loš potez, pa zato pozdravljamo ovu odluku ministra – poručuje Dubravko Jagić, predsjednik Sindikata policije.

Komentara 6

DU
Deleted user
11:22 23.12.2017.

Jesenti milu bigulicu, briga javnost a i policajce za to koliko će im iznositi povećanje platnih koeficijenata. Pitanje svih pitanje jest koliko će policajcima sa srednjiom stručnom spremom koji su najizloženiji naporima policijske službe iznositi stvarno povećanje mjesečne plaće -- 157 ili čak 175 kuna? Toga konkretnog podatka nema nigdje, nego se istina skriva iza nekakvih koeficijenata koji nikomu ne govore ništa. S obzitom na to koliko je povećana minimalna plaća u Hrvatskoj, teško da i policajci sa SSS-om mogu očeklivati više. Ne'š ti države čiji bi policajci trebali biti sretni da uopće dobivaju i crkavicu od plaće. Mašala.

I1
ing-12345
08:30 23.12.2017.

Jadna je država u kojoj je nabavka službenih uniformi za policiju vijest za novine i televiziju.

AC
acer7
23:49 22.12.2017.

ne zavidim policajcima. nek dobiju. nego što je s ostalima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije