Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRES

Policija kod Nijemca pronašla strogo zaštićenu školjku koji živi samo u Sredozemlju

Periska
Foto: Screenshot Youtube
09.07.2019.
u 08:47

On je zbog toga novčano kažnjen, a iščupana periska je vraćena u more

Policija Primorsko-goranske županije, točnije posada policijskog plovila pronašla je kod njemačkog državljanina školjku plemenitu perisku, prenosi Morski.hr.

Slučaj se dogodio 5. srpnja, a Nijemac je pokušao izloviti našeg najvećeg školjkaša koji je na popisu strogo zaštićenih vrsta

Počinitelj je zbog prekršaja Zakona o zaštiti prirode novčano kažnjen, a 27 cm duga periska je vraćena u more.

Plemenita periska živi na dubinama između 2 i 30 metara u pjeskovitom i pjeskovito-muljevitom dnu. U pijesak je ukopana bisusnim nitima, a najveće među njima mogu biti visoke i do jednog metra. Strogo je zaštićena vrsta i najveći je školjkaš Jadranskog i Sredozemnog mora.

Snimke radova na Pelješkom mostu

 

Komentara 1

ZV
zvonimst
10:10 20.09.2019.

koja ironija ...a to što ribarske mreže koje doslovno razaraju dno kupeći sve živo uništavaju na cijele kolonije periski i koralja to nikome ništa ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije