Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidacija pukanića

"Policija je nakon dojave o ubojstvu trebala nešto učiniti"

suđenje pukanić (1)
POOL/PIXSELL
22.10.2010.
u 11:27

U završnim riječima branitelji S. Đurovića i B. Gudurića zatražili su oslobađajuće presude za svoje branjenike.

Ne želimo sa sigurnošću tvrditi da su MUP i SOA imali saznanja i da svjesno nisu reagirali, međutim, s obzirom na vrijeme u kojem je, kako smo čuli iz iskaza policajca Nenada Šipušića, dobivena informacija o ubojstvu u središtu grada, trebali su nešto učiniti. Međutim, oni nisu utvrdili povezanost optuženika s ubojstvom, a tada im sigurno nije moglo biti nepoznato s kim se druže Robert Matanić i Amir Mafalani. Tako reakcija MUP-a pokazuje da su sva MUP-ova saznanja u suprotnosti s njihovom kaznenom prijavom, kazao je u svojoj završnoj riječi Rajko Mlinarić, jedan od branitelja Slobodana Đurovića.

Mlinarić je istaknuo i da je Đurovićeva obrana na neki način bila u neravnopravnom položaju u odnosu na USKOK jer su predložili 53 dokaza koji idu, kako tvrde, u prilog Đuroviću, a sud ih je odbio 38. S druge strane, kazao je Mlinarić, USKOK je u ovom postupku izveo 250 što personalnih, što materijalnih dokaza što je i normalno jer je na USKOK-u teret dokazivanje krivnje.

Mlinarić je istaknuo da su svi dokazi koje je predlagala Đurovićeva obrana imali svrhu kontrolnih dokaza, prije svega iskaz Tomislava Marjanovića kojeg je, kao i prethodni branitelji, nazvao nevjerodostojnim svjedokom.

Andrej Ilić, branitelj Bojana Gudurića, istaknuo je da protiv njegova branjenika nema kvalitetnih dokaza te da ga je Robert Matanić optužio da je sudjelovao u atentatu jer ga je jedino na taj način mogao povezati sa Željkom Milovanovićem da bi dokazao svoje teze. Ilić je na kraju čak i citirao bajku o carevu novom ruhu te istaknuo, kao i njegovi prethodnici, da sud ne smije dozvoliti da na njega utječu neki mediji. Ponovio je da su okrivljenici izloženi medijskom linču te je tražio oslobađajuću presudu za Gudurića.

Komentara 2

AN
Andreeejjj
14:43 22.10.2010.

Jeli to Vahid Halilhodžić na fotki? Malo se ošišao Vahid, nakon slabe tekme!

MM
Mladen Miletić
15:12 22.10.2010.

\"Policija je nakon dojave o ubojstvu trebala nešto učiniti\" Glupo podmukli zaključak. Sud nevjeruje ništa optuženima jel \"je pametan\" ! Zato čistih 40 godina ( Glavaš ponavlja ne isplati se vjerovati Hrvatskom pravosuđu !) Policajac mu isto nevjeruje ništa ; ; a zašto mu nije vjerovao kada taj kriminalac policiji samo i stalno istinu govori . - Policajac krivac i glup nevjeruje mafiji... Osim toga policija specijalci ČUVAJU- PUKANIČA zna se ali ne odgovra se... Sda je trebao plicajac reći nemojte ga jeftino samo od 8 do 12 čuvati nego bplje do 18 sati navečer... Mulj mulj mulj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije