Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavni ravnatelj policije

Policija istražuje odakle cure informacije iz velikih korupcijskih istraga

Zagreb: Održana je konferenciji za medije na temu: analiza protupožarne sezone 2020.
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
05.10.2020.
u 15:44

Milina je ponovio da se u aferi Janaf nije radilo o klasičnom "pucanju mjera" jer su posebne dokazne radnje provedene "praktički do zadnjega dana".

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina danas je potvrdio da policija provodi izvide kako bi se otkrilo odakle cure informacije iz velikih korupcijskih istraga te ponovio da su u aferi Janaf dokazne radnje provedene do kraja.  

"Policiji je u interesu da spriječimo i preveniramo bilo kakvo davanje službenih  podataka, a pogotovo u ovakvim predmetima", komentirao je Milina "curenje informacija" u aferi Janaf i dojavu Draganu Kovačeviću da će biti uhićen.

Milina je ponovio da se u aferi Janaf nije radilo o klasičnom "pucanju mjera" jer su posebne dokazne radnje provedene "praktički do zadnjega dana". "Ovdje se radi da je netko rekao osobi određene informacije koje ona nije mogla znati. Trebala je biti realizacija i realizacija je onda uslijedila prije", objasnio je Milina i dodao da pitanje "otkud cure informacije o istragama" itekako zanima i policiju i nadležne državne odvjetnike.

.

Milina sumnja u mogućnost da su informaciju dali ljudi koji su direktno radili na tom kriminalističkom istraživanju, ali sve se, kaže, provjerava i provode izvidi kako bi se došlo do osoba koje daju službene podatke. Dodao je da je iz  policijskog sustava prije dva tjedna jedna osoba udaljena iz službe zbog davanja službenih podataka.

Na pitanje je li policija pronašla sav novac koji se povezuje s uhićenim bivšim direktorom Janafa Draganom Kovačevićem, Milina je odgovorio da "rješenje o istrazi u tom predmetu još nije pravomoćno".

Upitan za informaciju da je suprug tužiteljice Mirele Alerić Puklin za Kovačevića sakrio "prljavi" novac, Milina je rekao da o tome ne može govoriti, jer se rade dodatne istražne i dokazne radnje te da se o tome očitovalo Državno odvjetništvo (DORH).

DORH je u subotu izvijestilo da će nakon očitovanja zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika donijeti odluku o tužiteljici za koju su mediji otkrili da joj je suprug za bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića sakrio "prljavi" novac.

Ključne riječi

Komentara 2

CO
coky
17:03 05.10.2020.

Pa ovdje imormacije nisu curile, bar ne u ovom slučaju. Znate kad su procurile, pa procurile su kad je trebalo provesti uhićenja i pretragu objekata od njih 13 osumljičenih. A kako za svako uhićenje ili neku pretragu, treba imati i dva civilna svjedoka iste, onda to pomnožite s brojem osumljičenih i doći ćete do brojke od 30 civila...i netko je od njih propjevao. Tako da bar za ovaj slučaj niji bitni niti relevantno da li se je uhićenje i ostale radnje dogodile dan prije, ili dan poslije...isti klinac.

Avatar YUKA1962
YUKA1962
16:59 05.10.2020.

Gospodine Ravnatelju, ..po ovome do sada što se događa u otkrivanju sudionika u financijskim (lopovskim) aferama koje se događaju u Lijepoj našoj, ...prvo treba krenuti od svog "dvorišta"!!! S obzirom da nakon svake veće akcije USKOKA, a to nije od od danas, vi se čudite" ko pura d...u" otkud cure informacije! ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije