Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Međimurje

Policija istražuje je li ugostitelj kršio mjere samoizolacije, izolirano 75 njegovih kontakata

Koronavirus - policija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
24.03.2020.
u 14:03

– Ako imate bilo kakve informacije da se netko vratio iz opasnih područja i ne pridržava se samoizolacije, prijavite to – pozvao je građane župan Posavec.

Prva zaražena osoba koronavirusom u Međimurju čakovečki je ugostitelj koji je boravio u Austriji do 11. ožujka kad se preko graničnog prijelaza Mursko Središće vratio u Hrvatsku. Tada Austrija još nije bila na popisu visokorizičnih zemalja.

U samoizolaciji je ugostitelj tek od 20. ožujka kad su se pojavili simptomi. Epidemiolozi su od tada do danas izolirali njegove kontakte za koje su imali informacije, i to čak 75 osoba! Njegova supruga negativna je na virus, kao i zaposlenica Turističke zajednice Grada Čakovca koja je 16. ožujka bila na sastanku ugostitelja u Gradskoj upravi na kojem je, među nekoliko desetaka ljudi, sudjelovao i oboljeli ugostitelj. Zbog tog je sastanka u samoizolaciji i gradonačelnik Stjepan Kovač.

Policija je počela kriminalističke izvide i utvrdit će je li ugostitelj kršio mjeru samoizolacije. Međimurski župan Matija Posavec rekao je da ih je sve to šokiralo i pokazalo kako i pojedinac može ugroziti zdravstveni sustav, a to je i poruka svima koliko je važno biti odgovoran. Uzalud sva ulaganja ako neodgovorni pojedinci neće shvatiti ozbiljnost situacije.

– Ako imate bilo kakve informacije da se netko vratio iz opasnih područja i ne pridržava se samoizolacije, prijavite to – pozvao je građane župan Posavec.

U Međimurju je oko 1000 osoba u samoizolaciji te oko 1800 oboljelih od gripe.

Komentara 2

Avatar Edgedancer
Edgedancer
14:22 24.03.2020.

A jel reka za ljubavnicu?

OT
otrovnijezik
14:25 24.03.2020.

E gospođe i gospodo u stožeru. Da li vam je sada jasno zašto sam od početka bio za policijski sat i vojsku na ulicama. Mi smo neodgovorna i bahato drska toka kojoj se mora reći što da radimo a i onda ne slušamo pa se mora upotrijebiti čizma i palica. Onda tek slušamo a možda bi bilo i manje oboljelih da se to uvelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije