Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD SUMNJOM

Policija istražuje, a državni tajnik u MORH-u demantira nepravilnosti

turanj2
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
11.05.2010.
u 16:48

Gradska četvrt Turanj tek je nakon nalaza građevinske inspekcije zatražila dozvolu za gradnju doma za mlade - objekta od 60 kvadrata.

U Turanjskim Goljakima Gradska četvrt Turanj uređuje dom za mlade - drvena kućica koja je služila u vojne svrhe na poligonu Dugi dol postavljena je uz igralište, no bez građevinske dozvole pa su i komunalni priključci protuzakoniti. Slučaj istražuje PU karlovačka.

– O istrazi policije ne znam ništa, no mi nismo znali da nam za postavljanje drvenog objekta treba građevinska dozvola. Inspekcija je obišla gradilište i upozorila nas na propust – treba nam dozvola za gradnju, ne i okacijska dozvola jer objekt ima 60 četvornih metara. Zatražili smo je od Grada, koji je pokrenuo i sudski postupak upisa na spornu parcelu jer je u zemljišnim knjigama upisan narodni odbor – rekao je Željko Goršić, predsjednik GČ-a Turanj i državni tajnik u MORH-u. Tvrdi da objekt nije priključen na vodovodnu mrežu i da će priključak tražiti kada dobiju dozvolu za gradnju.

– Struju ne krademo, objekt je priključen na brojilo koje je HEP postavio na obližnje igralište, a Gradska četvrt uredno plaća račune za struju – kaže Ž. Goršić.

Ako kriminalističkim istraživanjem priključenja na elektromrežu dokažu kriminalne radnje, podnijet će odgovarajuće prijave, kažu u PU karlovačkoj. O imenima zasad ne žele govoriti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije