Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDU U PRITVOR

Ispitivanje roditelja djevojčice u tijeku, otac je više puta bio nasilan prema supruzi

Foto: Branimir Bradarić
02.04.2021.
u 13:41

Roditeljima prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora zbog teških ozljeda koje je dijete pretrpjelo

Ispitivanje 27-godišnjeg oca i 24-godišnje majke teško ozlijeđene djevojčice iz Nove Gradiške još uvijek nije završilo. Nakon ispitivanja bit će predani pritvorskom nadzorniku, a onda i nadležnom državnom odvjetniku i sucu istrage.

– U srijedu 31.ožujka u popodnevnim satima policija je zaprimila dojavu o zaprimanju djeteta s ozljedama glave i tijela u bolnicu u Novoj Gradiški i tada su počeli prvi postupci istraživanja. Jučer, 1. travnja, uhićeni su otac i majka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela povrede prava djeteta. Rješenjem Centra za socijalnu skrb, preostalo troje djece smješteno je u udomiteljsku obitelj – kazao je Damir Brezić, policijski službenik za odnose s javnošću u PU brodsko-posavskoj.

Potvrdio je da je otac djevojčice nekoliko puta evidentiran kao počinitelj prekršaja iz Zakona o zaštiti nasilja u obitelji, zbog čega je i sankcioniran. – U tim ranijim slučajevima bio je nasilan prema supruzi, ne prema djeci – kazao je Brezić.

Dodao je i da roditeljima prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora zbog teških ozljeda koje je dijete pretrpjelo, a ako ishod djevojčice koja se trenutačno bori za život bude koban, onda će se prekvalificirati kazneno djelo u teško ubojstvo.
 

Komentara 21

Avatar old_habits_die_hard
old_habits_die_hard
13:50 02.04.2021.

SSS? sakupljači sekundarnih sirovina??

DU
Deleted user
14:39 02.04.2021.

To nit su ljudi nit su roditelji.Za takve nije zatvor (od 1 do 8 godina) već neka "štangla".Po mogućnosti metalna.

BG
bgserbmont
14:44 02.04.2021.

Porast feminizma u medijima i sudstvu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije