Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ušli u laboratorije

Policija i USKOK istražuju nabavu forenzičke opreme

karamarko
Dino Stanin
22.04.2010.
u 18:38

Predmet istrage, doznajemo, nije financijsko poslovanje spomenutih laboratorija i fakulteta, nego sumnjiva nabava forenzičke opreme za državne institucije koja je na kraju na čudan način završila u privatnim laboratorijima.

U sklopu policijske i USKOK-ove istrage o nabavi sofisticirane i skupe opreme za forenzičke analize mimo javnih natječaja, policijski su istražitelji u srijedu “pročešljali” sedam forenzičkih laboratorija i nekoliko fakulteta u Zagrebu, Osijeku i Splitu, potvrdio je MUP.

Predmet istrage, doznajemo, nije financijsko poslovanje spomenutih laboratorija i fakulteta, nego sumnjiva nabava forenzičke opreme za državne institucije koja je na kraju na čudan način završila u privatnim laboratorijima. Istražitelji zagrebačke policije tako su, neslužbeno doznajemo, pokucali na vrata Instituta za antropologiju, Instituta “Ruđer Bošković” te laboratorija Genos.

– Točno je da je policija bila kod nas. Bili su korektni i rekli da ne žele ometati naš rad. Pokazali su nalog i kazali da ih zanima oprema koju imamo u laboratoriju te da je žele pregledati. Mi smo im to i omogućili – kazao nam je jučer Gordan Lauc, osnivač laboratorija Genos. Dodao je da sam laboratorij nije predmet istrage te da najnormalnije nastavlja s radom. Više o razlozima zbog kojih su istražitelji posjetili Genos, naglasio je, ne može govoriti, s obzirom na to da je istraga prema novom ZKP-u tajna.

Istražitelji su također, doznajemo, u Splitu “obilazili” Filozofski, ali i Medicinski fakultet.

– Točno je da su gospoda bila kod nas, no nisu bili u dekanatu. Posjetili su jedan od prostora koji se nalazi u sklopu fakulteta. Kod nas se nisu raspitivali o forenzičkoj opremi jer je mi na svome fakultetu i nemamo, nemamo studije kojima je ona potrebna – kazao je jučer Marko Trogrlić, dekan splitskog Filozofskog fakulteta. Nije želio otkrivati o kojem je prostoru na fakultetu zapravo riječ.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije