Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA SNIMKA

Policija i DORH provode izvide zbog Ponoševe snimke pune prijetnji bivšem zaposleniku

Dubravko Ponoš
Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/4
26.09.2019.
u 22:49

Dva dana nakon objave, Ponoš je dao mandat na raspolaganje na mjesto direktora Fonda za zaštitu okoliša, a tom je prilikom poručio da je spreman suočiti se sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije.

Policija je u četvrtak potvrdila Hini da s nadležnim državnim odvjetništvom RH (DORH) provodi izvide u vezi s audio snimkom koju je objavio direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravka Ponoša, a koja sadrži  prijetnje bivšem zaposleniku Fonda Mislavu Kotarcu.  

"Vezano za Vaš upit možemo potvrditi da policijski službenici Policijske uprave zagrebačke (PUZ) u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom provode izvide", stoji u odgovoru PUZ-a na novinarski upit Hine o tome je li policija zaprimila prijavu ili postupa u vezi audio snimke razgovora između Ponoša i Kotarca. 

Ponoš je u utorak objavio audio snimku prijetnji i uvreda koje je prije godinu dana izgovorio bivšem predsjedniku Radničkog vijeća u Fondu Mislavu Kotarcu, ustvrdivši kako ga tim tajno snimljenim razgovorom Kotarac ucjenjuje.

Na snimci se može čuti kako Ponoš Kotarcu upućuje prijetnje i uvrede, poput rečenice "odšarafit ću ti glavu". 

Dva dana nakon objave, Ponoš je dao mandat na raspolaganje na mjesto direktora Fonda za zaštitu okoliša, a tom je prilikom poručio da je spreman suočiti se sa svim posljedicama svoje neprimjerene komunikacije.

Ostavku Ponoša zatražio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić. 

 

Komentara 2

IV
IvoDivo
08:36 27.09.2019.

To su vrdoljakovi, HNS-ovi kadrovi. Izborni zakon je jedna od najvećih boljki našeg društva, da je vladajuća stranka prisiljena koalirati sa takvim balastima, trutovima uhljebljenjakako bi mogla voditi državu. Kako je moguće sa takvim balastima progurati prave reforme, lustraciju.

ZA
zanaše1
08:32 27.09.2019.

Gdje je tu prava istina?Ne vjerujem da je bez veze napao zaposlenika.Neradnika i uhljeba ima svugdje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije