Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Vukovaru

Dramatična potraga za majkom nesretnog Stefana

Potraga u Vukovaru
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/2
02.09.2017.
u 19:40

Utrka s vremenom: policija, HGSS-ovci, ronioci i građani pretražuju svaki pedalj

Prava drama i utrka s vremenom, vodom i prirodom odvijala se i danas na Dunavu i uz njega kod Vukovara te nizvodno. Djelatnici policije, Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) i ronioci Kluba podvodnih aktivnosti neumorno su tragali za tijelom žene koja je, kako se sumnja, majka dječaka koji se u petak prije podne utopio kod Vukovara. U akciju traženja uključili su se i Vukovarci koji su svojim čamcima pomagali u potrazi za nesretnom majkom.

– Tragamo za ženom koja je 1988. godište, a u tragediji koja se dogodila u petak u prijepodnevnim satima smrtno je stradalo dijete od nepune četiri godine. Sva dosadašnja saznanja iz kriminalističkih istraživanja dobivenih od očevitkinje govore da je riječ o nesretnom slučaju. Državni odvjetnik naložio je obdukciju djeteta koja će biti učinjena na Odjelu patologije vukovarske bolnice – rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske županije Domagoj Džigumović.

Potraga u Vukovaru
1/5

Prema neslužbenim informacijama, traga se za tijelom Željke Šalaić Roknić, a smrtno je stradao njezin sin Stefan. Njih dvoje i djetetova baka u petak su se šetali uz Dunav i u jednom trenutku dijete je u igri palo u rijeku. Za njim je u vodu skočila i majka pokušavajući ga spasiti. No, epilog je tragičan: tijelo djeteta oko sat i pol kasnije pronađeno je nekoliko stotina metara nizvodno uz samu obalu, dok se za tijelom majke još traga. U vodi je bila i baka koja je policiji dala iskaz o događaju.

– Na terenu su tri naša plovila, a planiramo angažirati i potražne pse za detekciju tijela. I dalje se nadamo da tražimo živu osobu – rekao je voditelj akcije HGSS-a Zlatko Becić.

U subotu je trebalo biti pretraženo od 10 do 12 kilometara desne obale Dunava. Ljudima angažiranim u potrazi donekle su na ruku išli i vremenski uvjeti s obzirom na to da su vjetar i vodene struje oslabjele. No, najavljivalo se pogoršanje vremena, jak vjetar i kiša.

– Problem je što je vidljivost u vodi nikakva. Ronioci pretražuju isključivo opipom. Vode Dunava iznimno su nepredvidive pa tijelo može ostati zakačeno za neki kamen ili granje, a opet, ako pluta na površini, može tijekom dana otplutati i daleko više od 10-12 kilometara – rekao je Becić.     

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije