Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠIBENIK

Policija došla zbog prijave o smradu pa pronašli tijelo muškarca

Ilsutarcija/policija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
12.07.2019.
u 15:34

Stanovnici smatraju da je muškarac desetak dana ležao u beživotnom stanju prije nego mu je tijelo odvezeno

Stanovnici jedne šibenske ulice više od tjedan dana osjetili su smrad zbog čega su bili primorani pozvati policiju koja je prilikom pretrage kuće otkrili beživotno tijelo muškarca.

- Policijski službenici ove Policijske uprave postupali po dojavi građanina 20. lipnja, kojom prilikom je u stanu zatečeno mrtvo tijelo 86-godišnjaka, za kojega je tijekom provedenih policijskih izvida utvrđeno da je umro prirodnom smrću – priopćili su iz policije za Šibenik.in.

Iako se ne zna točan datum smrti, stanovnici smatraju kako je pokojnik umro desetak dana prije nego su odvezli njegovo tijelo.

- Dugo se iz te kuće širio smrad jer su kći i otac bacali izmet na ulicu, budući da tamo žive bez struje i vode već nekih desetak godina. Ali jedno vrijeme je smrad postao toliko nepodnošljiv, da sam nakon nekog vremena odlučio anonimno nazvati policiju. Kako sam ih zvao, tako su došli i pokupili tijelo pokojnika. Mislim da je čovjek umro barem desetak dana prije tog 20. lipnja. Stravično je što se s ulice moglo čuti kako kćerka i dalje razgovara s ocem. Sramota za socijalnu službu i sve ostale – govori stanovnik ulice.

Šibenski Centar za socijalnu skrb upoznat je sa situacijom i uvjetima života obitelji.

- Od travnja na ovamo, s ciljem zaštite prava i pomaganja imenovanoj, stupili smo u kontakt s matičnim uredom, Policijskom upravom, HZMO, HZZO, Upravnim odjelom za društvene djelatnosti Grada Šibenika, Općom bolnicom Šibenik - Odjel psihijatrije i Caritasom biskupije šibenske, s kojim se zajedno izašlo i na terenski izvid. Pozivali smo I članove bliže obitelji imenovane tražeći njihov angažman i pomoć. Poslali smo (15.5.2019.) pismene obavijesti o stanju naše korisnice njenoj liječnici i Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika moleći ih da kroz različite ovlasti koje imamo, iznađemo način za rješavanje višestrukih problema ove obitelji. Do danas nismo dobili nikakav odgovor - odgovorili su iz Centra dodavši da su kćerku pokojnog 85-godišnjaka viđali često jer živi u blizini Centra.

Snimka nesreće na naplatnoj kućici

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Dumen
Dumen
17:32 12.07.2019.

U puno kuća i stanova, koliko smrdi iz njih, bi se moglo naći sličnih prizora.

DU
Deleted user
15:59 12.07.2019.

Nije lijepo ovako umrijeti, ali neki kažu kako živiš, tako ćeš i umrijeti. Brine me jedna druga stvar. Kod nas je postalo nelagodno nazivati neke stvari pravim imenom i onako kako su se od davnina nazivale. Naš jezik teži jednostavnim izrazima pa je onda u duhu jezika bolje napisati mrtvo tijelo ili mrtvac, nego beživotno tijelo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije