Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon prosvjeda

Policija: Dragičević nije uhićen niti je u bijegu. Dodik: Ovo je prevršilo svaku mjeru

Foto: Klix.ba
Autori: Vecernji.hr, Hina
31.12.2018.
u 11:13

Prvobitno je informaciju o hapšenju Davora Dragičevića sinoć na Facebook grupi "Pravda za Davida" objavila njegova bivša supruga Suzana Radanović

Među prosvjednicima koji su uhićeni sinoć u Banjoj Luci nakon intervencije specijalaca Republike Srpske nije i Davor Dragičević, priopćeno je iz banjalučke policije.

U prosvjednom skupu pokreta "Pravda za Davida", Dragičevićevog sina koji je umro u nerazjašnjenim okolnostima, sudjelovalo je više tisuća građana, a policija navodi kako je privedeno petero ljudi.

Kako prenosi Klix.ba, prvobitno je informaciju o hapšenju Davora Dragičevića sinoć na Facebook grupi "Pravda za Davida" objavila njegova bivša supruga Suzana Radanović, navodeći da su ga uhapsili zbog stajanja na Trgu Krajine.

Policija je također izvijestila da nema informacija o Dragičevićevom bijegu od policije.

1/31

Prosvjednici su sinoć stigli i na jedan od trgova na kojemu je u organizaciji gradske uprave trebao biti održan niz koncerata uključujući i onaj Harisa Džinovića. Toj zvijezdi turbofolka iz mnoštva su dobacivali uvrede jer nije otkazao koncert. Džinović se u takvu okruženju nije usudio ni pojaviti na pozornici, a gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić potvrdio je da je koncert otkazan.

"Oštećena je oprema ozvučenja, a trg je blokiran. Koncert ne može biti održan", napisao je Radojičić na svom Twitteru nešto prije 22 sata.

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik podržao je policijsku intervenciju protiv pripadnika skupine "Pravda za Davida" koji su u nedjelju navečer silom rastjerani sa središnjeg trga u Banjoj Luci a konstatirao je i kako su prosvjedi u tom gradu "prevršili svaku mjeru".

"Podržat ću svako zakonsko postupanje policije, organizatori moraju odgovarati jer nisu na primjeren način organizirali i proveli skup. Svi koji su činili nasilje trebaju biti privedeni i odgovarati. Mislim da je ovo prevršilo svaku mjeru", izjavio je Dodik za banjolučku Alternativnu televiziju (ATV) koja je naklonjena vlastima u Republici Srpskoj.

On je ovo izjavio nakon velikog prosvjednog skupa održanog u nedjelju navečer kada su otac i majka mladića Davida Dragičevića, Davor i Suzana, javno optužili Dodika da je "ubojica i zločinac" te su zatražili ostavku ministra unutarnjih poslova RS Dragana Lukača označivši ga odgovornim za policijsku represiju nad prosvjednicima, ali i za prikrivanje istine o Davidovu ubojstvu. 

Policija je prosvjednike s Trga Krajine rastjerala nakon 22 sata s obrazloženjem kako su oni imali dopuštenje boraviti na tom prostoru samo do 20 sati.

Prije povratka na trg tisuće prosvjednika je u koloni prošlo banjolučkim ulicama zaustavljajući se pred sjedištima tijela entitetske vlasti te pred Radio-televizijom RS (RTRS) pred kojom su uzvikivali kako je to "tvornica laži".

Tijekom tog pohoda spriječili su i održavanje koncerta Harisa Džinovića koji je trebao nastupiti na jednom od gradskih trgova.

Dodik drži nedopustivim što se Džinovića nije pustilo da pjeva i to vidi kao narušavanje prava građana Banje Luke.

Kazao je kako stoga bilo kakvi budući prosvjedi trebaju biti zabranjeni jer se Banjaluka treba vratiti uobičajenom životu.

Dodikova je ocjena kako su prosvjedi skupine "Pravda za Davida" potpuno ispolitizirani odnosno kako je kontrolu nad njima preuzela oporbena parlamentarna Partija demokratskog progresa (PDP).

Pogledajte i video ranijeg prosvjeda u Banjoj Luci:

Komentara 11

Avatar zong
zong
08:35 31.12.2018.

Taj otac je tebao bolje paziti na maloga a ne sada započinjanjati rat sa državom... ovo me podsjeća na Mišu Kovača sa početka '90...

Avatar MENSA
MENSA
09:36 31.12.2018.

Stvarno....pa šta nas više jebe*e s tim glupostima? Kakve to veze ima s Hrvatskom i zašto bi opće takvi detalji o tuđim sranj*ma i interesirali bilo koga u Hrvatskoj? Ili dajte preselite već jednom taj VL u Srbiju pa ia i "!de iure" i budite srbijansko medijsko smeće što sate...."de facto" i postali!

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
09:27 31.12.2018.

Otac Davor je konobar u Banjaluci, borac Vojske Republike Srpske i ratni vojni invalid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije