Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽI SE ODGOVOR

Policija blokirala europarlamentarce da vide tretman migranata na granici: 'Jurili su preko polja da ih stignu'

granična policija
Foto: Goran Stanzl/Pixsell i Getty Images
1/2
31.01.2021.
u 13:30

Što se tu ima sakriti? Ako Hrvatska poštuje međunarodne standardne, kao što tvrdi, zašto nam ne dozvoljavate da prođemo? - pitali su talijanski europarlamentarci.

Hrvatska policija spriječila je četvero europarlamentaraca Pietra Bartola, Alessanda Morettija, Piera Francesca Majorina i Branda Benefea da dođu do kontrolne točke na granici s BIH na kojoj se inače zaustavlja ulazak migranata u zemlju. Cilj posjete europarlamentaraca je bio vidjeti kako Hrvatska postupa prema migrantima

Talijanski Avvenire piše da je situacija u šumi Bojna u Hrvatskoj bila prilično napeta te da je policija jurila potpredsjednika Komisije EU za građanska prava Pietra Bartola i njegove kolege kako bi ih spriječila da dođu na mjesto kontrole gdje migranti uglavnom budu spriječeni da uđu u Hrvatsku. Put je, prema navodima tog medija, blokiralo nekoliko policijskih kombija i dvadesetak graničnih policajaca, prenosi Klix.

- Nakon dugih i beskorisnih pregovora, delegacija i tri novinara su prošli policijsku traku u namjeri da dođu do granice BiH i Hrvatske koja je u tom trenutku bila udaljena manje od 300 metara. Policija je tada dobila naredbu da prestigne grupu i spriječi je da dođe do kontrolnog punkta u šumi. Policajci su nakon jurnjave preko polja stigli grupu, nekoliko njih je zgrabilo novinare, dok je desetak drugih blokiralo prolaz parlamentarcima - opisuje Avvenire događaje u subotu.

- Što se tu ima sakriti? Ako Hrvatska poštuje međunarodne standardne, kao što tvrdi, zašto nam ne dozvoljavate da prođemo? - pitali su talijanski europarlamentarci.

Hrvatski diplomatski izvori pokušali su postupke policije opravdati navodeći da je prisustvo parlamentaraca moglo potaknuti ilegalne akcije migranata s bosansko-hercegovačke strane.

- Ako smo planirali počiniti neki zločin, onda trebate napisati službenu žalbu i objasniti nam što smo konkretno uradili - kazao je Benefei u telefonskom razgovoru s hrvatskim veleposlanikom u Italiji.

Ključne riječi

Komentara 95

AL
AlojzVjekoslav
14:15 31.01.2021.

Puna podrška hrvatskim policajcima

Avatar PatriaCro
PatriaCro
14:11 31.01.2021.

Bravo za hrvatsku policiju. Za one koji neznaju "PD" i "SD" su komunističke političke stranke u Italiji. Javno potiču kretanje ilegalnih migranata preko granica EU / NATO-a. Svako mrtvo dijete, žena i muškarac koji su pokušali ilegalno doći u Europu...je na njima ( Radikalna Ljevica, koja ima mnogo prijatelja i istomišljenika u Hrvatskoj ). Migranti nisu nimalo krivi. Rade ono što rade, nakon što ih Ljevica u Europi ohrabruje i daju lažnu nadu.

40
402
13:59 31.01.2021.

Veliko HVALA hrvatskoj policiji. Sto nisu otisli na Lampeduzu? Tamo bisve saznali .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije