Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kući pronašli hrpu eksploziva

BiH policija traži opasnog ubojicu: Bivši pripadnik postrojbe 'El mudjaheed' ponovno ubio

bih policija
Zoran Grizelj/PIXSELL, ilustracija
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.02.2019.
u 17:51

Iz vatrenoga oružja jutros je pucao u 39-godišnjaka u njegovoj trgovini u mjestu Podorašcu kod Konjica

Bivši pripadnik postrojbe 'El mudjaheed' Armije BiH Edin Gačić ubio je u ponedjeljak u Konjicu u sjevernom dijelu Hercegovine 39-godišnjeg muškarca nakon čega je pobjegao pa je policija za njim organizirala potragu i upozorava kako se radi o iznimno opasnoj osobi koja za sobom ima već dva ubojstva.

Kako su izvijestili iz Hercegovačko-neretvanske županijske policije, koja je objavila inicijale 43-godišnjaka koji je iz vatrenoga oružja jutros pucao u 39-godišnjeg Sauda Sultanića u njegovoj trgovini u mjestu Podorašcu kod Konjica. Nakon toga je žrtvu dokrajčio hladnim oružjem. Sve su zabilježile i nadzorne kamere. Nedugo nakon ubojstva angažirana je Jedinica za posebne namjene MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije čiji pripadnici tragaju za ubojicom. Policija upozorava kako je počinitelj iznimno opasna i agresivna osoba.

Mediji su objavili kako je ubojica Edin Gačić koji je za vrijeme rata bio pripadnik postrojbe 'El mujaheed' u čijem su se sastavu borili i mudžahedini, islamski vjerski borci iz cijeloga svijeta. Ova je postrojba bila poznata po stravičnim ratnim zločinima, uključujući i odsijecanja glava zatočenicima.

Gačić je nekoliko mjeseci nakon završetka rata u BiH ubio suborca iz odreda El mujaheed Ismeta Gunića te je osuđen na osam godina zatvora. Kada je izdražo dvije trećine kazne bio je povremeno puštan na slobodne vikende, te je 25. kolovoza 2002. godine likvidirao majku ispalivši u njezino tijelo u Zenici dva hica iz vatrenog oružja. Nakon toga je 2003. osuđen na 20-godišnju zatvorsku kaznu, a na slobodu je monstrum Gačić pušten nedavno nakon što je izdržao dvije trećine kazne u zeničkom zatvoru.

Prilikom pretresa kuće kod Konjica koju je koristio ubojica, pripadnici bosanskohercegovačke policije pronašli su veliku količinu eksploziva, javlja Dnevni avaz.

S obzirom na to da je ubojica još na slobodi, i dalje traju operativne akcije službenika PU Konjic, uz podršku Jedinice za podršku MUP-a HNK.  

Ključne riječi

Komentara 8

MA
Majk
19:15 04.02.2019.

Ej a kad je klao krišćane nikom ništa a sad igra meca i kod vaši vrata a šta sad?

PU
paul-umpe
18:30 04.02.2019.

pitam se koliko je Hrvata ubio u Konjicu

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
18:40 04.02.2019.

Kakav ubojica, radi se o svetom ratniku koji je branio neovisnu BiH i vjeru, stekavši pri tome krvožednu potrebu koju mora zadovoljavati, u odsutnosti neprijatelja, na svojoj obitelji, suborcima i sada sumještanima. Naravno da je BiH pravosudje prema njemu bilo vrlo benevolentno zbog njegovih neprocjenivih ratnih zasluga za pravovjerno Alahovo stado, u neovisnom balkanskom toru. Medjutim nije to ništa u odnosu na svete ratnike, koji će se vratiti iz Sirije. Kada ovi počnu gruvati medju kefirima bit će veselo cijelo selo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije