Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završila potjera u SAD-u

Uhitili zatvorenika kojem je pomogla policajka, tijekom potjere doživjeli su nesreću

Foto: LAUDERDALE COUNTY SHERIFF'S OFFICE/NEWSCOM/PIXSELL
1/3
10.05.2022.
u 06:42

Zatvorska policajka Vicky White ranjena je tijekom uhićenja te je podlegla zadobivenim ozljedama

Policija je u ponedjeljak u američkoj saveznoj državi Indiani uhvatila "krajnje opasnog" zatvorenika koji je 29. travnja pobjegao uz pomoć policajke koja je radila kao čuvar u zatvoru i koja je također uhićena, čime je završena neobična priča što je pobudila živo zanimanje američke javnosti.

"Casey White je ponovno uhićen", rekao je novinarima šerif Rick Singleton zadužen za koordiniranje potrage za bjeguncima.

Zatvorska policajka Vicky White za koju se sumnja da mu je pomagala, ranjena je tijekom uhićenja. Njihov bijeg koji je počeo u zatvoru u Alabami, trajao je deset dana tijekom kojih su prevalili stotine kilometara i prošli kroz najmanje četiri savezne države. No naglo se završio automobilskom potjerom s redarstvenim snagama. Potjera za parom počela je dok su bili u dostavnom vozilu u okolici Evansvillea, u srcu srednjeg zapada, dodao je šerif.

"Casey White je bio u svom automobilu. Vicky White je bila na suvozačevu mjestu. Tijekom potjere doživjeli su nesreću. Casey White se predao. Vicky White je prevezena u bolnicu", rekao je načelnik policije. Nije otkrio težinu ozljeda zatvorske policajke, a američka glasila pišu da se pokušala ubiti svojim vatrenim oružjem.

Vicky White (56) i Casey White (38) nose isto prezime, ali nisu u rodu. 

Casey White
Foto: LAUDERDALE COUNTY SHERIFF'S OFFI

Poslije je objavljeno da je Vicky White podlegla zadobivenim ozljedama.

Nevjerojatni dvojac je pobudio živo zanimanje javnosti zbog međusobnih razlika: ona - uzorna javna službenica koja je imala sređen život; on - orijaš visok 2,06, višestruki recidivist, uhićen pod sumnjom za ubojstvo.                                     

"Danas smo neutralizirali veoma opasnu osobu", izrazio je zadovoljstvo šerif Singleton. "Više neće vidjeti slobode", rekao je.

Njegovi su ljudi imali informaciju da je par u Indiani, kao i snimke nadzorne kamere u praonici automobila gdje je njihovo dostavno vozilo marke ford primijećeno. Šerif je rekao da je bijeg "veoma pomno pripreman".

Vicky White je 29. travnja s nevjerojatnom lakoćom odvela Caseyja iz zatvora u gradu Florenceu, gdje je služio 75-godišnju kaznu. Vicky je za šerifa okruga Lauderdalea nadzirala transfere zatvorenika.

Na video snimci se vidi policajka kako prati velikog tetoviranog zatvorenika kojemu su ruke i noge u lancima, pomaže mu da uđe u policijsko vozilo i odvozi ga pod lažnom izlikom da ga vodi na sud na psihijatrijsko vještačenje.

"Uzorna zaposlenica" kako ju opisuje šerif i "najpouzdaniji zatvorski čuvar" po riječima glavnog okružnog tužitelja, osigurala je zatim zamjenski automobil koji je ih je čekao na parkiralištu obližnjeg trgovinskog centra. Taj automobil koji je kupila pod lažnim imenom, pronađen je poslije u azilu za životinje u Tennesseju.

Kasnije se doznalo da je Vicky White podigla s računa oko 90,000 dolara koji su joj ostali od prodaje kuće i kupila odjeću za svog prijatelja. 

Nagrada koju su vlasti nudile za bilo kakvu informaciju o dvoje bjegunaca bila je povećana na 25.000 dolara.

Ključne riječi

Komentara 1

ST
Startrack
06:54 10.05.2022.

Ona se ubila a on natrag na dozivtnu. Koda im je putin u rodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije