Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo u SAD-u

Policajci ubili muškarca pa mu detektivi pokušali otključati mobitel otiskom prsta

Otisak prsta/Ilustracija
Foto: Thinkstock
25.04.2018.
u 09:01

U mrtvačnici dva detektiva pokušala su otključati njegov mobitel prislanjanjem prsta na senzor za otiske i njegova zaručnica kazala je kako smatra da je postupak bio neprihvatljiv.

Kad je istraga zapela na zaključanom mobitelu policija je pomislila da se dosjetila jadu i u mrtvačnici ga pokušala odblokirati prislonivši prst preminulog vlasnika no bezuspješno. 

Policija iz grada Larga prošlog je mjeseca ubila 30-godišnjeg Linusa Phillipa dok je pokušavao izbjeći pretres.

U mrtvačnici dva detektiva pokušala su otključati njegov mobitel prislanjanjem prsta na senzor za otiske i njegova zaručnica kazala je kako smatra da je postupak bio neprihvatljiv.

 No, pravni stručnjaci smatraju da detektivi nisu učinili ništa nelegalno iako postavljaju pitanje je li bilo neprimjereno.

Charles Rose, profesor s pravnog fakulteta sveučilišta Stetson kazao je za Tampa Bay Times da mrtve osobe ne uživaju zaštitu ustavnog amandmana koji regulira pretres jer ne mogu biti vlasnici.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar superhik74
superhik74
16:11 25.04.2018.

To su tzv."ljudska prava" i tzv. "privatnost". Sto ce li na to reci tzv. Sirijski opservatorij za ljudska prava ili bijele kacige, ha, ha, ha... Mozda i detektive nagrade Oskarom, ili barem, Nobelovn nagradom za mir.

RO
robertbruckner
16:47 26.04.2018.

Koga je napav of afrikonec huseinov brat???? moralji su mu se murija momentalno ispricat i pokljeknok i reci: pucaj bre.

ST
Startrack
12:29 25.04.2018.

I staje tu po vama "samo u SADu". Pokusavali uc u trag dilerima droge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije