Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBIO TRUDNICU

Velika potjera u Splitu: Ubojica pobjegao sa suda, čuli su se pucnjevi

Branimir Čaleta
Foto: Milan Sabic/PIXSELL//Policija
1/13
02.09.2020.
u 13:14

Na sud je doveden s Bilica. Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako pobjeći

Splitskoj pravosudnoj policiji u srijedu je pobjegao pritvorenik s 'lisicama' na rukama, neslužbeno riječ je o Branimiru Čaleti, kojem je na Županijskom sudu počelo suđenje zbog ubojstva Ganne Kitaeve, njegove tadašnje djevojke koja je u trenutku ubojstva bila u osmom mjesecu trudnoće.

Čaleta je pravosudnim policajcima pobjegao kada su ga sa suda vodili prema službenom kombiju kojim je trebao biti vraćen u zatvor na Bilicama. Kako bi ga spriječili u bijegu, pravosudni policajci zapucali su u zrak, no on je ipak pobjegao. Policija je potvrdila događaj i rekla da je u 12.10 sati u splitskoj Gundulićevoj ulici muškarac koji se nalazio pod nadzorom pravosudnih policajaca pobjegao zbog čega "policija poduzima mjere traganja".

"Muškarac je odjeven u majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, jeans hlače i tenisice. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe", izvijestila je policija, moleći građane da ih, ako ugledaju bjegunca, obavijeste na broj telefona 192.

Građani su, kako se doznaje, policiji dojavili da je viđen u blizini Turske kule, a na terenu je policija s potražnim psima.

Odbjeglom Čaleti sudi se da je 2013. u Ukrajini ubio svoju trudnu djevojku, a na sudu je kazao da se osjeća krivim, ali ne na način na koji to tvrdi tužiteljstvo. Djevojku je, prema optužnici, ubio zbog ljubomore i kako bi je kaznio jer je zatrudnjela s drugim muškarcem. Brutalno ju je izudarao, najvjerojatnije čekićem po glavi, pri čemu je preminulo i njeno nerođeno dijete.

Komentara 27

MC
McDonaldTrump
13:20 02.09.2020.

90% policajaca u Hrvatskoj su uhljebi koji su pustili trbusine da im pukne dugme od kosulje, nesposobni da potrce za kriminalcima. Da ih posaljes na sve na obavezni godisnji fizicki test, bar dvije trecine bi palo.

Avatar kenshi
kenshi
13:48 02.09.2020.

Pucali u zrak jer je zatvorenik poletio!

PV
prcko.vita
13:19 02.09.2020.

Ne razumijem, kako je mogao pobjeći ako ima lisice? Tu nešto smrdi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije