Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sigurna vožnja

Policajci obučavali motoriste na početku bajkerske sezone

Sanjin Strukic/Pixsell
01.04.2014.
u 08:39

Na području PU vukovarsko-srijemske u prošloj godini u prometnim nesrećama je sudjelovalo 35 vozača mopeda i 19 vozača motocikla od kojih je u 47 nesreća bilo ozlijeđenih

Instruktori vožnje Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije, proveli su trening sigurne vožnje s motoristima iz Vukovarsko-srijemske županije kako bi ih obučili na početku motorističke sezone. Cilj treninga je uvod u motociklističku sezonu, odnosno usvajanje potrebnih znanja za sigurno i odgovorno sudjelovanje motociklista u prometu te njihovo što manje stradavanje, kažu organizatori skupa predstavljajući statističke podatke o stradavanju motociklista.

Na području PU vukovarsko-srijemske u prošloj godini u prometnim nesrećama je sudjelovalo 35 vozača mopeda i 19 vozača motocikla od kojih je u 47 nesreća bilo ozlijeđenih.

Teške ozljede je zadobilo 18 mopedista i motociklista, a 29 lakše. Najčešći uzrok nesrećama s motoristima je nepoštivanje razmaka i prednosti prolaska, neprilagođenja brzina, nepropisnog pretjecanja i skretanja. Kod svakog petog motorista, pronađen je alkohol, najčešće, do 1,5 promila. U prva dva mjeseca ove godine, motoristi nisu bili sudionici prometnih nesreća.

>> Biciklistima za sigurnost dijelili reflektirajuće prsluke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije