Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispričali se

Policajci iz Teksasa zgrozili načinom na koji su vodili uhićenog: Ovo nije 1819. godina!

Teksas
Foto: Facebook
07.08.2019.
u 12:43

Obojica su policajaca bijelci, osumnjičeni 43-godišnjak je crnac, pa je situacija mnoge podsjetila na vrijeme robovlasništva

Fotografija dvojice policajaca i osumnjičenika iz Galvestona u američkoj saveznoj državi Teksas izazvala je zgražanje mnogih na internetu.

Na fotografiji se, naime, vidi kako dvojica policajaca na konjima vode 43-godišnjeg Donalda Neelyja kojemu su ruke na leđima povezane lisicama, a na kojima je bilo uže s pomoću kojega ga je jedan od policajaca vodio.

Obojica su policajaca bijelci, osumnjičeni 43-godišnjak je crnac, pa je situacija mnoge podsjetila na vrijeme robovlasništva.

Nelly je, naime, uhićen u subotu te je optužen za kriminalno ometanje posjeda, a već je u nedjelju pušten na slobodu.

Nakon što se fotografija proširila internetom, policija je objasnila kako je riječ o traci koja je bila pričvršćena za lisice kojima je Neely bio vezan, a ne o konopcu.

– Iako se ova tehnika korištenja konja za transport osobe tijekom uhićenja smatra najboljom praksom u nekim scenarijima, kao što je kontrola mnoštva, ta praksa nije ispravno korištena u ovom slučaju – rekao je šef policije u Galvestonu Vernon Hale III.

Rekao je da su policajci loše prosudili u ovom slučaju te da su mogli čekati prijevoz na lokaciji uhićenja.

– Razumijemo negativnu percepciju ovog postupka i vjerujemo da je najprikladnije prestati koristiti se ovom tehnikom – dodao je.

Fotografiju je na Facebooku objavila i šogorica uhićenog Christin Neely koja je napisala kako su ga tretirali kao životinju te poručila da ovo nije 1819. nego 2019. godina.

Komentara 16

BO
borcanac
16:27 07.08.2019.

Tako bi tribalo svugdje u svijetu sa kriminalcima be razlike na boju i naciju

ZO
Zooltan
16:44 07.08.2019.

što je trebao policajac ići pješke a gospodin lopov u sedlu ?

Avatar Analizator
Analizator
14:41 07.08.2019.

Trebala bi i kod nas policija tako s bandom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije