Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI INCIDENT

Policajac ubio beskućnika jer mu je prijetio metalnom cijevi

policija Miami
Foto: Reuters/PIXSELL
12.06.2015.
u 07:30

Antonio Torres, 41-godišnji policajac s 20-godišnjim iskustvom, upucao je Fritza Severea, 46-godišnjeg Afroamerikanca s dugom kriminalnom prošlošću

Policajac je u Miamiju u SAD-u usmrtio beskućnika upucavši ga jer mu je prijetio metalnom cijevi. Incident se dogodio u četvrtak, u parku punom djece, prenosi Miami Herald. Antonio Torres, 41-godišnji policajac sa 20-godišnjim iskustvom, upucao je Fritza Severea, 46-godišnjeg Afroamerikanca s dugom kriminalnom prošlošću.

Šef gradske policije Rodolfo Llanes rekao je da policajac ne bi upotrijebio svoje oružje da nije bio ugrožen te da je Torres ispalio više od jednog hica.

Nichelle Miller, koja je svjedočila tragičnom događaju, rekla je da je policajac pucao pet puta.

– Muškarac je imao štap u ruci. Mogli su ga svladati elektrošokerom. To je bio beskućnik koji je tamo bio svako jutro – rekla je svjedokinja dodajući da beskućnik nije zamahnuo prema policajcu, ali je uperio cijev prema njemu.

Američka policija u posljednje se vrijeme našla na udaru javnosti zbog nekoliko incidenata u kojima su policajci navodno preoštro reagirali, poput nedavnog događaja u Teksasu kada je jedan policajac bacio 14-godišnju afroameričku djevojčicu na tlo i posegnuo za pištoljem. Kako su u mnogim slučajevima žrtve bile Afroamerikanci, dio javnosti optužio je policiju za rasizam, pa će i ovaj slučaj vjerojatno izazvati veliku pozornost.

>> Snimka ga razotkrila: Policajac namjerno upucao Afroamerikanca

>> Snimka potvrdila: Scott je nenaoružan bježao od policajca

Komentara 11

Avatar rangojack
rangojack
08:00 12.06.2015.

Mogao je pozvati pojacanje ili obucenog pregovaraca ili kao sto je svjedok primjetio koristiti elektro sok pistolj. Problem izgleda nije samo u tim policajcima nego u ljudima koji ih obucavaju i koji njima upravljaju. Ovo je samo uvod u buducnost odnosenja policije prema stanovnistvu. Taj film ce se uskoro gledati po cjeloj kugli zemaljskoj jer ce siromasni predstavljati opcu opasnost za onih 1 % koji upravljaju svijetom.

DU
Deleted user
09:58 12.06.2015.

američki ubojiti GEN se usadio u glavu amerikanaca

Avatar mason
mason
15:53 12.06.2015.

Je li neko primjetio da se radi o dugogodisnjem kriminalcu koji je hladnim oruzjem napao policajca.U Americi svako i policajac i civil ima pravo na samoobranu.Ako ti sa razlogom vjerujes da ti je zivot u opasnosti ili da ces biti ozbiljno povrjeden ,imas pravo da zaustavis napadaca.U europi napadac napadne komsiju ,puca na njega iz pistolja ovaj uzvrati pogodi ga i ubije.Ide u zatvor.Je li to normalno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije