Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod pritiskom

Policajac koji je ubio nenaoružanog Michaela Browna (18) napustio službu

Darren Wilson
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
30.11.2014.
u 11:01

Ubojstvo nenaoružanog mladića potaknulo je prosvjede u tom gradu, a iako oslobođen optužbi 28 - godišnji policajac je podnio ostavku

Policajac Darren Wilson (28), kojeg je početkom tjedna glavna porota oslobodila krivnje za ubojstvo nenaoružanog afroameričkog mladića Michaela Browna (19), dao je otkaz i napustio policiju u Fergusonu.

Tvrdi da je u mladiću vidio prijetnju te ga je ubio u samoobrani.

Ubojstvo nenaoružanog mladića potaknulo je prosvjede u tom gradu, a iako oslobođen optužbi 28 - godišnji policajac je podnio ostavku. Wilson je u telefonskom razgovoru za novine St. Louis Post-Dispatch rekao da je dao otkaz nakon brojnih prijetnji policiji za koju je radio šest godina.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Foto: Reuters/Pixsell

- Nisam spreman staviti svoje kolege u opasnost, njihova i sigurnost građana su mi najvažniji, rekao je.

>>Nove napetosti u Fergusonu, policajac ustrijeljen u rame u ophodnji

>>Neredi u Fergusonu: Prosvjednici se obračunali s policijom

Komentara 17

HR
hrxxx111
11:24 30.11.2014.

cijeli Ferguson je na nogama zbog ubojstva tipa koji je opljackao trgovinu,bjezao od policije, napao policajca i pokusao mu oteti pistolj. To je zemlja gdje vatrenog oruzja ima vise nego stanovnika i naravno da policija svugje vidi prijetnju za svoj zivot.

SA
samoborka
11:41 30.11.2014.

Pitanje je Sto je istina. Medijima nije za vjerovati jer oni ne prenose istinu i objektivne cinjenice nego prekrajaju, zamagljuju,manipuliraju i propagiraju sto im je volja! Da bi bas policajac iz cistog mira upucao "milo dijete" koje je bilo ni krivo ni duzno..cisto sumnjam. Sve su rase jednakovrijedne, ali je problem sto neke od njih imaju jos previse velik udio osoba i grupa koje su neobrazovane, svojom krivnjom marginalizirane,uvucene u drugu i kriminal i one unesu nemire i nerede gdje god da se nastane. Same izazovu vraga, osveti im se to, a onda paraziti iz "nevladinih udruga koji se bore protiv rasizma" jedva docekaju takve situacije da bi napumpavale stvar i potpirivale nemire i nerede..iz jednog jedinog cilja; osobne koristi.

GU
gustirna
13:40 30.11.2014.

zasto ne objaviti cijelu pricu i istinu.prema nezavisnim amreickim medijima,a ne liberalnim koje vi prenosite,policajac je ubio kriminalca od 2 metra visine i 150 kilograma tezine koji je upravo prije ubijstva orobio ducan nekog kineza i usput ga pretukao.takodjer isti je zbog upozorenja policajca da ne seta sredinom ceste napao policajca kroz prozor automobila i pokusao mu u krasti pistolj te je u tom natezanju i ranjen.....sve ostalo se odigralo kasnije.i usput nije stanovnistvo fergusona 2/3 afro (kako javljaju mediji) vec obratno...........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije